24. oktober 2020
Roskilde har fået et af de store centre til at teste for corona. Fra indvielsen ses her til højre regionsformand Heino Knudsen og borgmester Tomas Breddam. Til vestre ses direktøren for Region Sjælland Per Bennetsen.
Roskilde har fået et af de store centre til at teste for corona. Fra indvielsen ses her til højre regionsformand Heino Knudsen og borgmester Tomas Breddam. Til vestre ses direktøren for Region Sjælland Per Bennetsen.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan styrer kommunen epidemi: Coronaen spredt i hele Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan styrer kommunen epidemi: Coronaen spredt i hele Roskilde
Roskilde Avis - 18. september 2020 kl. 10:59
Af Foto: Jens Wollesen

Coronaen er spredt i hele Roskilde både geografisk og blandt de forskellige aldersgrupper. Dvs. at sygdommen ikke er koncentreret hos bestemte befolkningsgrupper eller i særlige bolig-områder, sådan som det er sket i flere andre danske byer.

Borgmester Tomas Breddam er tilfreds med, at sygdommen dermed ikke har fået hverken etnisk, social eller geografisk slagside i kommunen, der i øjeblikket ellers hører til blandt dem, der har forholdsvis mange smittede.

- Jeg tager det som et udtryk for, at vores information er kommet godt ud til alle befolkningsgrupper, og at der har været en vilje til at rette sig efter anbefalingerne, forklarer han.

Krise-styring

Siden epidemien startede i foråret har kommunen haft en krisestyring, hvori både borgmester, kommunaldirektør og de relevante forvaltnings-chefer deltager.

- Vi får hele tiden centrale retningslinjer om, hvad der skal ske, hvis der konstateres positive tilfælde f.eks. på et plejehjem, en børneinstitution eller en skole. Dem følger vi naturligvis fuldstændigt, fortæller Tomas Breddam.

- Forhåbentlig kan vi forhindre sygdommen i at brede sig yderligere i Roskilde, ellers kan det gå hen og blive ret alvorligt. Derfor er det vigtigt, at vi alle er meget forsigtige og følger alle opfordringerne om afstand og god hygiejne, forklarer borgmesteren.

tk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk