20. januar 2019
Ved dronningens regeringsjubilæum i 2012 var Prins Henrik i strålende form og vinkede til de mange tilskuere, der var mødt frem på Domkirkepladsen.
gallery icon

Se billedserie

Ved dronningens regeringsjubilæum i 2012 var Prins Henrik i strålende form og vinkede til de mange tilskuere, der var mødt frem på Domkirkepladsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskildensere om deres møde med Prins Henrik: Han var et godt menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskildensere om deres møde med Prins Henrik: Han var et godt menneske
Opdateret 14. februar 2018 kl. 08:49
Roskilde Avis Paperboy - 14. februar 2018 kl. 08:40
Af Arkivfoto: Erling J. Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Prins Henrik var et godt og engageret menneske, lyder det fra en række roskildensere, der gentagne gange havde lejlighed til at mødes- og tale med den nu afdøde prinsgemal, f.eks. når regentparret besøgte Roskilde Domkirke.

arrow Læs også: Domkirken: Kom tæt på Dronningen

Både under forberedelserne til det 72 millioner dyre gravmæle i et nyrestaureret kapel og ved mange andre lejligheder kom både Dronning Margrethe og Prins Henrik i domkirken, som de var meget interesserede i.

En af de roskildensere, der kendte Prins Henrik bedst, er Lis M. Frederiksen. Hun lærte ham godt at kende som hoffets første informationschef og mødte ham også senere, da hun i en periode var formand for Domsognets Menighedsråd:

- Prins Henrik var et varmt og venligt menneske, så det var en fornøjelse at arbejde for ham. Han var en kunstnerisk sjæl, der var klar til at lege eller eksperimentere, men var heller ikke bange for at gå sine egne veje. Det vidner hans egne digte og skulpturer også om.

- Han var meget imødekommende og vidende, så det var en fornøjelse at arbejde sammen med ham, siger Lis M. Frederiksen.

Hors rundt med Henrik
I samme periode var tidligere læge Per Hors næstformand i Domsognets Menighedsråd.

Når regentparret besøgte domkirken, gik Margrethe rundt sammen med Lis M. Frederiksen og hele følget, mens Henrik og Per Hors gik den anden vej rundt, så de kunne tale sammen i fred.

- Han var altid utrolig sød og venlig. Han var nysgerrig og stillede mange spørgsmål, samtidig med at han vidste meget, så derfor var han også let at tale med. F.eks. var han meget interesserede i de gamle kalkmalerier og deres inskriptioner.

- Henrik vidste også alt om, at domkirken i Roskilde er inspireret af de store nordfranske katedraler i Chartres og andre steder, fordi biskopperne her havde studeret i Paris.

- Jeg var altid meget glad for at være sammen med ham, fortæller Per Hors.

Imødekommende
Den nuværende formand for Domsognets Menighedsråd Anne Rosendal kendte Prins Henrik fra domkirken, men især fra hendes tid som sekretær for Roskildes borgmester og kommunaldirektør. Her mødte hun ham ved Roskildes 1000 års jubilæum i 1998.

- Han virkede venlig og imødekommende, mens han morede sig sammen med folk fra Roskilde, fortæller hun.

Kirsten Christiansen, der var gift med Roskildes mangeårige borgmester Henrik Christiansen, mødte også Prins Henrik ved Roskildes 1000 års jubilæum i 1998 og ved andre adskillige andre lejligheder:

- Han var en meget beleven bordherre og satte stor pris på den mad, der blev serveret under frokosten på Sagafjord. I det hele taget virkede han flink og venlig.

- Jeg har rejst meget i Frankrig, så der havde vi også en fælles interesse at tale om, beretter Kirsten Christiansen.

tk

arrow Flaget holdes på halv for Prins Henrik
15. februar 2018 kl. 11:15 Opdateret: kl. 11:15
arrow Afdøde prins Henrik fyldte Roskilde domkirke
14. februar 2018 kl. 07:16 Opdateret: kl. 09:19

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk