30. oktober 2020
Foto: Jan Partoft
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jan Partoft
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde i billeder oktober-december

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde i billeder oktober-december
Roskilde Avis - 01. januar 2019 kl. 09:14
Af Tekst og foto: Jan Partoft

Roskilde Museum afslørede i oktober at Vindinge i jernalderen var en ren overklasse bebyggelse, da de mange fund fra området blev offentliggjort. Det var rige fund, som viste at her havde der boet mennesker, som hørte til i den øverste del af samfundet.
Elever fra Roskilde Teknisk Skole og Absalons Skole arbejdede på at gøre lysfesten i begyndelsen af november til en god begivenhed. Fra teknisk skole blev der lavet specielle oplyste affaldsbeholdere og på Absalons Skole blev der udsmykket hatte og paraplyer, der skulle bruges i det store optog.

arrow Læs også: Roskilde i billeder juli-september

Lysfesten havde regnbuen som sit tema, væk var enhver antydning af haloween, i stedet for var det lys og lysvæsner, der tegnede festen. Blandet andet tårnet på Stændertorvet og domkirken blev brugt som lærred for lyskunstnere.
Senere i november blev der fejret jubilæum i Skolegade, Odd Fellow logen markerede 125-året for stiftelsen. Det skete blandt andet ved en lang række donationer. November var også måneden, hvor julen kom til Roskilde med julebelysning og julemarkedet på Stændertorvet,

December stod helt i julens tegn. Butikkerne var udsmykket til højtiden og der blev tænkt på andre end en selv. Børnene fra Troldhøj havde samlet noget af det gode og brugbare legetøj, som de havde liggende uden at bruge det. Det blev doneret til Frelsens Hærs julehjælp, så børn der eller ville stå gaveløse juleaften fik en pakke under træet.
Et besøg på INISP's terrasse på Køgevej viste, hvor langt nedrivningen af skoleslagteriet er kommet. Nu bliver murene væltet efter at bygningerne er bleve miljøsaneret, så de skadelige stoffer er væk.

arrow Roskilde i billeder januar-marts 2018
01. januar 2019 kl. 00:39 Opdateret: kl. 00:57
arrow Roskilde i billeder april-juni 2018
31. december 2018 kl. 07:05 Opdateret: kl. 02:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk