26. januar 2021
Henrik Bahnsen tager en tur på det røde spor til ære for fotografen, da man stadig ikke kan køre runder på sporene.
gallery icon

Se billedserie

Henrik Bahnsen tager en tur på det røde spor til ære for fotografen, da man stadig ikke kan køre runder på sporene.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opfordring: Gør Roskilde til Sjællands Outdoor-kommune nummer et

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opfordring: Gør Roskilde til Sjællands Outdoor-kommune nummer et
Roskilde Avis - 03. september 2019 kl. 00:01
Af Anette GundlachFoto: Mie Neel

Roskilde kan blive Sjællands nye Outdoor-kommune, specielt hvis politikerne skynder sig at plante flaget, mener de to outdoor-sports-mennesker Henrik Bahnsen og Carsten Jensen.

arrow Læs også: Nyt friluftsområde åbnet i Svogerslev

De forklarer, at Silkeborg åbnede en stor bike-park i maj, og kalder sig selv for Danmarks outdoor hovedstad.

- Folk valfarter dertil, og allerede i dag trækker den så mange mennesker til, at den har overhalet Jyske Bank Arena i antallet af brugere, siger Henrik Bahnsen.

De to er medlemmer af Roskilde Mountainbike Klub (RMK) og er i øjeblikket ved at lave et mountainbikespor rundt om badesøen ved Lynghøjsøerne sammen med andre frivillige.

Men det er både dyrt og tager tid for de frivillige at lave sporet, som alle andre også må benytte sig af, når de er ved søerne.

Sporet koster 200.000 kroner, som bliver brugt på maskiner, grus og kæmpe sten, der skal gøre sporet mere udfordrende.

- Dette nye spor bliver bygget for at trække cyklisterne væk fra gangstierne i området og samtidig skabe en udfordrende og anderledes oplevelse for MTB i Roskilde nærområdet, siger Henrik Bahnsen.

Sporet skal kædes sammen med den Bikepark, som skal bygges ved søen.

- Vi savner højdemeter og udfordringer på de spor vi ellers har i nærområdet, men det får vi her i Lynghøjsøerne siger Henrik Bahnsen.

Indtil videre har de brugt tre måneder på at bygge næsten 100 meter af det spor, der er planlagt til at blive 4,5 kilometer.

Selvom færdiggørelsen i øjeblikket har lange udsigter, skal de have fart på. De har to år, før de risikerer, at Naturstyrelsen freder stedet, hvilket betyder at de kan skyde en hvid pind efter de mest udfordrende strækninger med hop og buler, som den røde og den sorte rute har. Hvis det sker, risikerer de kun at måtte lave et blåt spor, som er det absolut mindst udfordrende.

- Vi har brug for hjælp, og vi håber på, at kommunen vil indse, at de faktisk kan tjene penge på det her, når outdoor-turisterne kommer til Roskilde og også overnatter og oplever kulturen, siger Henrik Bahnsen.

Roskilde bør støtte
Venstrepolitiker Bent Jørgensen er helt enig med RMK's sporbyggere. Han mener også, at det vil være en god indvestering for kommunen at få en park med mange forskellige faciliter ved Lynghøjsøerne.

Han stod sammen med Merete Dea Larsen bag forslaget om, at kommunen burde købe grusgravningsområdet, der skulle bruges til rekreativt- og sportsområde.

De to kommer begge fra Svogerslev og kunne sagtens se, hvor skønt det ville være at lave søerne om til offentligt område.

- Ideen var, at stedet skulle laves om til badesø, have trail- og mountainbikespor, mulighed for kajakroning, træningsplads for redningshunde og meget andet, siger Bent Jørgensen og fortsætter:

- I dag kan man sige, at vi har købt og betalt et område, der slet ikke bliver udnyttet, som det burde.

- Der er plads til rigtig mange aktiviteter, og til at folk ikke generer hinanden, hvad enten de ligger ved badesøen, dyrker vandaktiviteter eller kører rundt i terrænet.

Bent Jørgensen synes, at ideen er så god, at han tager den med til de kommende budgetforhandler. På den måde kan sporbyggernes trængsler måske blive lettet.

Fremtidig bike-park
Fremtidsplanerne for Lynghøjsøerne er, at der skal laves en stor park med alle mulige outdoor-aktiviteter.

Blandt andet en bike-park med seks forskellige spor. Det kommer til koste omkring 1,4 millioner kroner. Desuden skal der laves anlæg og sauna til issvømmerne og meget andet, der i alt kommer til at koste mere end 10 millioner kroner.

Planerne er meget fine, mener Carsten Jensen og Henrik Bahnsen.

Hagen ved det hele er bare, efter deres mening, at der ikke har været den comitment fra kommunen, som projektet bør have.

- Vi har muligheden for at lave noget helt specielt i Lynghøjsøerne, men vi får bare ikke opbakning og midler, til at lave det, siger Henrik Bahnsen

arrow Lynghøjsøerne - Roskildes nye outdoor-område?
16. september 2019 kl. 08:50 Opdateret: kl. 15:50
arrow Høj puls ved Lynghøjsøerne
16. januar 2019 kl. 00:13 Opdateret: kl. 12:54
arrow Tunnel til Lynghøjsøerne
17. august 2018 kl. 10:24 Opdateret: kl. 10:26
Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk