5. juni 2020
En model af p-huset.
gallery icon

Se billedserie

En model af p-huset.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt p-hus på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt p-hus på vej
Roskilde Avis - 01. april 2020 kl. 06:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt parkeringshus er på vej til en af Roskildes nyere bydele, nemlig Musicon. Et hus, der skal bygges i blandt andet genbrugsbeton og -stål.

Det er det lokale arkitektfirma Mangor & Nagel, der sammen med entreprenørkoncernen MT Højgaard har vundet opgaven med at opføre parkeringshuset.

Og helt i tråd med udviklingen af området, bliver det et byggeri, hvor bæredygtighed og plads til sport og kreativitet er prioriteret højt.

Huset, der bliver kaldt indfaldet, skal summe af liv, og derfor skal der være plads til skatere i stueetagen, mens naboerne kan dyrke grøntsager og krydderurter i taghaven.

Hyldest til Musicon
Hovedidéen har været at skabe et enkelt og overskueligt parkeringshus, hvor ankomsten mod syd sætter en stemning i bevægelse og bidrager til at forstærke den indre forståelse, siger sagsarkitekt Lars Rath fra arkitektfirmaet Mangor & Nagel.

Til bygningen bliver der blandt andet brugt dele fra tidligere byggerier i området.

Mens der bliver masser af metal og gang i den på den sydlige facade, bliver de tre øvrige facader beklædt med et transparent net af corténstål, som skal dækkes af slyng- og klatreplanter.

På den måde bliver p-huset også en rolig og grøn kontrast til det industrielle udtryk, som præger flere andre dele af Musicon.

Selve byggeriet bliver også grønt, da der anvendes stål i konstruktionen, så p-huset kan skilles ad, og de enkelte dele kan genbruges.

Desuden anvendes store mængder genindbygget beton frem for at fremstille nyt. Dermed bliver der også en stor CO2-besparelse, idet der skal transporteres færre nye materialer til byggepladsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk