19. september 2020
Allan Bentsen har gjort Bordtennis til den førende elitesport i Roskilde, og det belønnes nu i et nyt oplæg.
gallery icon

Se billedserie

Allan Bentsen har gjort Bordtennis til den førende elitesport i Roskilde, og det belønnes nu i et nyt oplæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt oplæg om elitestøtte: Bordtennis bliver topscorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt oplæg om elitestøtte: Bordtennis bliver topscorer
Opdateret 15. september 2020 kl. 11:35
Roskilde Avis - 15. september 2020 kl. 11:03
Af Foto Mie Neel og Anders Ole Olsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bordtennis bliver topscorer blandt Roskildes sportsgrene, når det gælder om at få elite-støtte fra kommunen i de kommende år.

Den nye prioritering fremgår af et oplæg fra Elite- og Talentrådet, der har rektor Henrik Nevers fra Roskilde Gymnasium ('amtet') som formand. Det skal nu behandles af byrådets Kultur- og Idrætsudvalg.

Ifølge det nye forslag får bordtennis 514.000 kroner årligt, efterfulgt af 400.000 til fodbolden, 200.000 til dameholdet hos Roskilde Håndbold samt 119.000 til Roskilde Roklub.

Sammenlagt er der skåret ned på elitestøtten i de kommende år pga. kommunens økonomiske situation.

Sportslig anerkendelse
Topplaceringen til Roskilde Bordtennis BTK61 er en anerkendelse af det store arbejde, som den spillende sportschef Allan Bendtsen og de øvrige i klubben har udført. Roskilde har i en række år domineret dansk bordtennis og spiller med i den europæiske turnering Champions League.

Ingen af domkirkebyens øvrige sportsgrene har opnået sportslige resultater på det samme niveau.

Kun dameholdet i Roskilde Håndbord får støtte, fordi de spiller med i landets næstbedste række og i den forløbne sæson var med i kampen om oprykning.

Roskilde Roklub får støtte, fordi klubben både klarer elite- samt breddearbejde og samtidig har to roere, der kan begå sig på OL-niveau.

Betingelser til fodbolden
Fodbolden i Roskilde, som nu med FCR og KFUM har to hold med i landets tredjebedste række, får i alt 400.000 årligt, men skal til gengæld leve op til en række betingelser.

Begge klubber skal bevare positionen i den tredjebedste række, der fra 2021 kommer til at hedde 1. division. Ellers ryger pengene og overgår til de øvrige sports-klubber med en elite-aftale.

Pengene fordeles i første omgang med 300.000 til FC Roskilde, hvoraf de 50.000 er øremærket til Roskilde Boldklub og dens talentarbejde, imens KFUM får 100.000.

En anden betingelse at de tre involverede klubber, FCR, RB06 og KFUM, inden 30. juni 2021 har lavet en fælles aftale om, hvordan de i fællesskab kan udvikle talenter og elitefodbold i Roskilde.

Hvis fodboldklubberne ikke bliver enige om det, ryger støtten, og de 400.000 kroner på de øvrige klubber, der er godkendt til elitestøtte.

Afslag
Både Roskilde Mountainbike Klub og Roskilde BMX havde også søgt om elite-støtte, men fik afslag. Vurderingen var, at de kun udfører talentarbejde, og de to klubber blev derfor henvist til at søge fra denne pulje.

tk

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk