23. oktober 2020
Socialdemokratiets tre nyindvalgte powerkvinder. Fra venstre er det Jette Henning, Camilla Vilby-Mokvist og Gitte Kronbak, der tidligere har siddet i byrådet for Venstre.(Foto: Jan Partoft)
Socialdemokratiets tre nyindvalgte powerkvinder. Fra venstre er det Jette Henning, Camilla Vilby-Mokvist og Gitte Kronbak, der tidligere har siddet i byrådet for Venstre.(Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye i byrådet
Roskilde Avis - 25. november 2017 kl. 08:11
Af Anette Gundlach

Socialdemokratiets stormende fremgang i Roskilde betyder, at der bliver skiftet godt og grundigt ud i de politikere, der i fremtiden kommer til at sidde på de 31 taburetter i byrådssalen.

arrow Læs også: Otte lokale i Regionsrådet - Roskilde fordobler sit antal

Socialdemokratiet kan bryste sig af seks nye kandidater, mens de konservative med Mogens Hallager fordoblede deres antal.

På den bekostning blev de tre garvede politikere, Annie Larsen (V), Peter Madsen (V) og Kaj V. Hansen (S) ikke genvalgt.

Lars Berg Olsen (V), Birgit Pedersen (SF), Bente Dieckmann (S) og Jacob Boisen(S) valgte ikke at stille op igen.

Jonas Paludan fra Enhedslisten valgte at blive placeret så langt ned på listen, at der skulle meget til for at få ham valgt ind igen.

Nye navne
I alt kan man finde syv nye eller halvnye navne de fire kommende år i byrådet.

Mogens Hallager (K): er kendt som aktiv forkæmper for at få grundejerne samlet, så digerne hurtigt kan bliver opført i Jyllinge Nordmark. Han er administrerende direktør i Bong.

Jette Bachmann Henning (S):
Er chefkonsulent på børne- og skoleområdet i Greve Kommune. Er kandidatgrad i offentlig forvaltning fra Roskilde Universitet og har boet i Roskilde siden 1988.

Pierre Kary (S):
Har tidligere været borgmester i Ville de Saint-Lazare ved Montréal i Canada, hvor han oprindeligt kommer fra. Han har en Ph.D. i kemi fra University of Liverpool. Han arbejder som patentspecialist for medicinalvirksomheden H. Lundbeck.

Gitte Kronbak (S):
Sad i byrådet for Venstre fra 2005-2013. Hun er leder af administration indenfor biblioteker og borgerservice ved Roskilde Bibliotekerne.

Henning Sørensen (S):
Var fra 2008-2014 formand for Socialdemokratiet i Roskilde.

Han har tidligere været byrådsmedlem i Ramsø Kommune. Han arbejder i dag som selvstændig konsulent med virksomheden Henso Consult.

Camilla Vilby-Mokvist (S):
Er campaign manager for Feriepartner Danmark og bestyrelsesmedlem i Forældrenes Landsorganisation.

Jens Børsting (S):
Arbejder som politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi. Han har i en årrække også været tillidsrepræsentant for Roskilde Politiforening.

Tina Boel (SF):
Er uddannet socialpædagog. Hun har tidligere siddet i byrådet i Roskilde og i Regionsrådet, hvor hun også igen er valgt ind. Hun arbejder som centerleder hos Center for Handicap i Roskilde Kommune.

arrow Hastebehandling af grundlag for: Kystsikring i Jyllinge Nordmark
24. november 2017 kl. 12:02 Opdateret: kl. 12:12
arrow Jyllinge: Få nu de diger op
10. november 2017 kl. 08:34 Opdateret: kl. 09:43
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk