10. august 2020
Terapeut Lina Harding Madsen foran sine nye lokaler i Allehelgensgade 11.
Terapeut Lina Harding Madsen foran sine nye lokaler i Allehelgensgade 11.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny terapeut i Allehelgensgade: - Vi springer for hurtigt videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny terapeut i Allehelgensgade: - Vi springer for hurtigt videre
Roskilde Avis - 29. juli 2020 kl. 15:22
Af Foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Vi springer alt for hurtigt videre i vores moderne tilværelse, hvor der er for lidt tid til fordybelse. Det giver mange problemer med f.eks. stress, overvægt og meget andet.

Sådan forklarer terapeuten Lina Harding Madsen arbejdet i sin nye ny klinik i Allehelgensgade 11, hvor det forfaldne hus foran Roskildes moské netop er sat gennemgribende i stand.

Lina er født og opvokset i Roskilde, hvor hun har boet flere steder med sine forældre - lige fra Hedeboparken til kvarteret ved Frederiksborgvej.

Efter en matematisk studentereksamen fra Himmelev Gymnasium blev hun cand. mag. i psykologi og sundhedsforhold fra RUC. Desuden har hun en professions-bachelor i ernæring og sundhed fra Suhrs Seminarium.

Stress som folkesygdom

I sin nye virksomhed vil hun arbejde med 'mindfullness', yoga og psykoterapi som metoder til at behandle blandt andet stress.

- Det er jo ved at blive en folkesygdom, fordi mange føler et pres fra omgivelsernes forventninger og de sociale medier.

- I min praksis lægger jeg vægt på, at folk skal sætte farten lidt ned, så man bliver mere nærværende i forhold til andre mennesker i ens eget daglige liv, forklarer Lina.

- Vi har en tendens til, at alt skal gå så hurtigt, lige fra den mad vi skal spise til samværet med andre mennesker. Det gælder om at kunne hvile bedre i sig selv - uden at ligge så meget under for omgivelserne.

- Men det er jo meget nemt at sige, hvis man ikke selv er fanget i sådan en 'ond spiral', som jeg altså vil prøve at bryde.

Ville til Roskilde

Lina Harding har længe haft lyst til at åbne sin egen virksomhed i hjembyen, og muligheden bød sig nu i det nyistandsatte hus, hvor lokalerne blev formidlet af mægler Jeanne Malev fra Nordicals.

- Jeg har jo altid selv boet i Roskilde og har hele mit netværk her.

Lige nu bor hun sammen med sin 10-årige datter i Ågerup.

- Jeg elsker den her by, fordi den er så charmerende. For eksempel når du går rundt i det historiske centrum, hvor de gamle gader og bygninger emmer af atmosfære. Derfor glæder jeg mig nu til også at kunne arbejde her.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk