27. maj 2020
De gamle bygninger på Cosmosgrunden skal rives ned for at give plads til et nyt hus, som skal rumme KulturCosmos, Borgerservice, bibliotek og lokalarkiv.
De gamle bygninger på Cosmosgrunden skal rives ned for at give plads til et nyt hus, som skal rumme KulturCosmos, Borgerservice, bibliotek og lokalarkiv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Navneleg i Viby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Navneleg i Viby
Roskilde Avis - 06. november 2019 kl. 00:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

KulturCosmos, Biblioteket i Viby, borgerservice og byens lokalarkiv skal flytte sammen i et nyt byggeri på CosmosGrunden. Det hus skal have et navn, der fortæller, hvad det indeholder af aktiviteter.

Har man en ide til navnet er man velkommen til at komme med sit bud. Der er dog sat nogle krav til navnet. Det skal skal have et samlende navn, som henviser til stedet samlet set. Det kan pege på funktion, arkitektur, placering eller andet - måske et ordspil. Undertitel til husets navn bliver: Kulturhus o Bibliotek o Borgerservice o Arkiv, så det er tydeligt, hvilke funktioner stedet rummer. Det muliggør desuden, at det samlende navn kan have en mere abstrakt karakter eller blot være noget, som egner sig godt i daglig tale. Lokalerne inde i huset skal desuden have historiske referencer - og gerne i sammenhæng med hinanden og det overordnede navn.

Har man et eller flere forslag til, hvad det hele skal hedde, kan man via roskildebib.dk og KulturCosmos.dk indsende sit forslag. Man kan også byde ind på navnet på papir og lægge det i en postkasse på Viby Bibliotek.

Der er åbent for at komme med forslag hele november.

Projektgruppen for husets aktører, som er Viby Bibliotek, Ramsøegnens lokalhistoriske arkiv og KulturCosmos, tager stilling til forslagene.

Man kan finde mere information om huset på roskilde.dk/kommunen/kommunen-i-udvikling/viby-bibliotek-og-kulturhus.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk