13. august 2020
Selv om sønnen Ulrik nu har overtaget forretningen kommer Mogens Kaagaard fortsat flere gange om ugen i Den Franske Vinhandel, hvor kælderen rummer en imponerende samling af flasker. (Foto: Hans Jørgen Johansen)
Selv om sønnen Ulrik nu har overtaget forretningen kommer Mogens Kaagaard fortsat flere gange om ugen i Den Franske Vinhandel, hvor kælderen rummer en imponerende samling af flasker. (Foto: Hans Jørgen Johansen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mogens kommer stadig efter 60 år med vinhandelen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mogens kommer stadig efter 60 år med vinhandelen
Roskilde Avis - 29. marts 2020 kl. 00:57
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg har lige fundet min lærlingekontrakt.

- Jeg startede 1. april 1960, og var udlært handelsmedhjælper 31. marts 1964, fortæller 74-årige Mogens Kaagaard.

Som den opmærksomme læser har opdaget, er det dermed 60 år siden denne onsdag 1. april, at vinhandleren, importøren og livsnyderen Mogens Kaagaard gik i lære i Den Franske Vinhandel.

Der har været afbræk undervejs, bl.a. da han som 22-årig sprang ud med hyrevognsfirmaet RoskildeBilen, og havde fire hyrevogne kørende for sig. Efter ti år bag rattet vendte han dog atter tilbage til vinhandlen.

Nødvendig vin
Mogens Kaagaard købte Den Franske Vinhandel i Skomagergade i 1999, efter at have været både lærling, kommis og førstemand i forretningen. I 2011 overlod han butikken sønnen Ulrik Kaagaard, men den pensionerede vinhandler kommer fortsat i den over 150 år gamle butik 2-3 gange om ugen.

- Vi holder stadig åbent. Vin er jo en yderst nødvendig fødevare, siger vinmanden.

Det samme gælder ifølge Mogens Kaagaard den lange række af andre specialiteter, man her kan finde. Da han startede i butikken var pasta en specialitet, og de førte 20 forskellige slags af den eksotiske madvare. Siden blev pasta en standardvare i supermarkederne, og specialiteterne blev nogle andre.

- Så søger vi noget nyt. Vi har f.eks. stangfanget hvid tun, makrelfilet og årgangssardiner på dåse. De sidste har lagret i fem år i en god olie, og det giver en helt anden smag, fortæller vinmanden.

Vænnet til kvalitet
Forretningen gør samtidig en dyd ud af både god kaffe, te, chokolade, kaviar, olivenolie og en række andre specialiteter. Og ja, så kan man stadig også få masser af god vin i Den Franske Vinhandel.

I dag udgør vinen dog en relativt beskeden del af salget, idet whisky, rom og ikke mindst gin nu er blevet de store salgsvarer.

Når Mogens Kaagaard ikke hjælper til i butikken, så passer han også sin egen virksomhed fra hjemmet i Vester Såby, hvor han importerer sydeuropæiske specialiteter som frølår, snegle, krydderier, mandler, suppe og vin.

- Jeg bruger også dagligvarer som mælk og solgryn derhjemme, men jeg er ret kræsen. Det smitter af at arbejde i denne branche, griner han.

På baggrund af corona-krisen vil Mogens Kaagaards jubilæum ikke blive markeret på dagen. Fejringen udskydes indtil videre til sommer.

Blå bog
Mogens Kaagaard er netop blevet 74 år

Han startede i lære i Den Franske Vinhandel 1. april 1960, og købte den selv i 1999. I 2011 overtog sønnen, Ulrik Kaagaard, butikken

Han kommer i Den Franske Vinhandel 2-3 gange om ugen for at hjælpe til, bringe varer ud samt stå på gaden foran butikken og udskænke smagsprøver.

Mogens Kaagaard har tre børn og syv børnebørn, og bor i Vester Såby i Lejre

Mogens Kaagaard har kørt meget motorløb, og er stadig aktiv i ASK. Derudover går han stadig på jagt og driver i øvrigt sit eget importfirma fra hjemmet i Vester Såby

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk