11. december 2017
Byggeriet er godt i gang i Roskilde og hele hovedstadsområdet. Derfor gælder det om at få flere fra de lokale folkeskoler til at vælge en uddannelse som tømrer, murer osv.
Byggeriet er godt i gang i Roskilde og hele hovedstadsområdet. Derfor gælder det om at få flere fra de lokale folkeskoler til at vælge en uddannelse som tømrer, murer osv.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Metal-, 3F-formand og S-ordfører: Vi må finde flere faglærte i folkeskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Metal-, 3F-formand og S-ordfører: Vi må finde flere faglærte i folkeskolen
Roskilde Avis - 13. oktober 2017 kl. 04:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Roskildes budget for 2018 er afsat 3 mio. til folkeskolerne, bl.a. for at få flere unge til at tage en erhvervsfaglig uddannelse.

Den prioritering er vi glade for, da lokale virksomheder efterhånden mangler dygtige unge med uddannelse. Eksempelvis har Thermo Fisher Scientific, Chr. Hansen A/S, FORS, NYSCAN A/S, HMF Group m.fl. svært ved at få ansøgere når de har opslag.

På nuværende tidspunkt udnyttes kun udnytter 49 pct. af de godkendte lærlingepladser inden for Metals fagområde. Det må vi gøre noget ved.

Vi skal blive bedre til at inspirere unge med evner og interessen for de faglærte uddannelser i de tidlige år, og her spiller folkeskolen en vigtig rolle lige fra starten til 9. eller 10. klasse.

Konkret ønsker vi at man bruger en del af de 3 mio. kr. der er afsat i budgettet til følgende 3 tiltag nemlig:

1. En bedre erhvervspraktik i folkeskolen med tilbud om praktik i lokale virksomheder, der har særligt brug for unge med faglærte uddannelser.

2. Styrke uddannelsesvejledningen til unge mennesker, så de kender mulighederne med gode indtægter eller tilbud om efteruddannelse til konstruktør eller ingeniør og meget mere.

3. Bedre kontakten mellem uddannelsesvejleder og arbejdspladserne eksempelvis gennem et fælles netværk.

Metal-formand
Jesper Christensen, formand for Metal Roskilde:

På en række af vores fagområder oplever vi, at gode lokale virksomheder får sværere og sværere ved at finde unge mennesker. Eksempelvis er der i transportsektoren- brug for lastvogns-mekanikere, og selvom der er tilbud om lærepladser, er det stadig svært at finde unge mennesker. Derfor er vi glade for, at kommunen i sit budget tager fat på dette problem, så flere fra folkeskolen bliver interesseret i en faglært uddannelse."

3F-formanden
Ole Holtse Olsen, formand for 3F Roskildeegnen:

Beskæftigelsen er god bygge- og anlægsbranchen, hvor vi både i Roskilde og i hele hovedstadsregionen ser det ene store projekt efter det andet blive igangsat. Vi får derfor ikke et bedre tidspunkt for også at øge antallet af unge, der gerne vil i gang med at blive uddannet til eksempelvis tømrer, murer eller maler.

Men det kræver også en god dialog med de lokale virksomheder og deres lokale organisationer som Dansk Byggeri.

S-ordfører
Karim Friis Arfaoui, politisk ordfører for S i byrådet:

Jeg har et tæt samarbejde med den lokale fagbevægelse og erhvervsorganisationerne i Roskildes lokale erhvervsudvalg. Så jeg kender deres udfordringer med at få kvalificeret arbejdskraft.

Alle disse virksomheder har brug for dygtig faglærte medarbejdere. Derfor er det nødvendigt med initiativer, så flere unge bliver inspireret til at vælge en faglært uddannelse allerede i folkeskolen.

Derfor ønsker vi nu, at man bruger en del af de 3 mio. kr. i budgettet på 3 konkrete forslag de tre nævnte forslag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk