23. september 2020
Børn og unge fra BGK og Kunstlaboratoriet har sammen skabt flere lanterne til Lysfesten,
gallery icon

Se billedserie

Børn og unge fra BGK og Kunstlaboratoriet har sammen skabt flere lanterne til Lysfesten,
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lanternemagere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lanternemagere
Roskilde Avis - 22. januar 2020 kl. 13:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

BGK Roskilde og Kunstlaboratoriet for Unge fra Roskilde Kulturskole arbejder i år for første gang sammen om et fælles projekt til Lysfestens optog.

Med udgangspunkt i kroppen, som er dette års særlige tema for lysfest-optoget, bygger eleverne store lysende lanterner i pilegrene og papir. Lanternerne bliver udformet som kroppens forskellige organer, med hjertet som det centrale element. Inspirationen hentes fra festivaler andre steder i verden, hvor man har tradition for at bygge lanterner.

- De organiske materialer passer rigtig godt til temaet om kroppen men har dog deres udfordringer, da pilegrenene konstant skal holdes fugtige og bøjelige, siger Astrid Winsløw Hammer, der er kunstfaglig afdelingsleder ved BGK Roskilde.

- I det kreative rum, der opstår mellem koncept og materiale i processen, finder eleverne efterhånden ud af at 'gå' med materialerne, mens ideer udvikles i fællesskab og tager form i et kollektivt værk.

BGK Roskilde, der er treårigt billedkunstnerisk grundkursus for unge i alderen 15 til 25 år, har før været med i lysfesten, men det er første gang, at de unge herfra arbejder sammen med Kunstlaboratoriet for Unge fra Roskilde Kulturskole om lysfesten.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk