17. januar 2019
De store tribuner ved det nye stadion skal rumme mange andre funktioner end tilskuerpladser.
De store tribuner ved det nye stadion skal rumme mange andre funktioner end tilskuerpladser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Tænk stort med det nye stadion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Tænk stort med det nye stadion
Roskilde Avis Paperboy - 08. august 2018 kl. 20:09
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ROSKILDE BYRÅDS FLERTAL har truffet en helt rigtig beslutning, da partiernes medlemmer i det centrale Økonomiudvalg valgte at fortsætte med planen om et nyt stadion med plads til 10.000 tilskuere og mange andre faciliteter, der er vigtige for byen.

Dybest set kunne de heller ikke gøre andet, for der var ikke noget ordentligt alternativ til at holde fast i projektet.

KOMMUNEN VAR KOMMET I ET SVÆRT DILEMMA efter en ny udmelding fra Divisionsforeningen, som er en del af DBU. Pludselig var det tidligere ufravigelige krav om 10.000 pladser, hvis et stadion skal kunne bruges til Superligaen, ikke længere ultimativt.

Måske kunne man nøjes med 6.000, men intet var iøvrigt helt sikket. Med sådan en opførsel forstår man pludselig bedre, hvorfor den type fodboldledere bl.a. er kommet i konflikt med kvindelandsholdet.

PROBLEMET FOR ROSKILDE var nu, at kommunen ud fra de hidtil kendte betingelser allerede havde sendt opgaven i udbud og indgået en aftale med Svogerslev-udvikler og bygherre Hans Bo Hyldig. Han har det store firma FB Gruppen, som bl.a. står for et kæmpe boligbyggeri på det gamle Grønttov i Valby og nu også bygger ved siden af Retten i Roskilde.

Hvis kommunen pludselig løb fra den hidtidige aftale, ville Hyldig kunne kræve en stor erstatning for de betydelige udgifter, som han allerede har haft til projektering for at opfylde de krav, som kommunen selv havde stillet.

ENDNU VÆRRE VAR DET, at stadion-byggeriet måske ville vælte helt. Hyldig ville ikke længere være forpligtet til at komme med et nyt bud, hvis hele processen skulle gå om, mens han og de øvrige investorer ville få sværere ved at få indtægter ud af et reduceret projekt.

Så ville Roskilde være helt til grin, og drømmen om en ny arena, der kan bruges til mange forskellige store arrangementer, ville i stedet blive til et mareridt.

FODBOLDEN FYLDER IKKE DET NYE STADION. Når FC Roskilde klarer sig godt i 1. division, kommer der op til 2.000 tilskuere.

Selv hvis Roskilde en gang skulle komme i Superligaen, er det kun, når Brøndby eller FCK kommer på besøg, at der kan blive brug for flere end 6.000 pladser.

POLITISK HAR FLERE VÆRET BANGE FOR, at borgerne i Roskilde ikke kan forstå, at man bygger et stadion til 10.000, når fodboldholdet har svært ved at trække mere end 1.000 tilskuere.

Men her er det helt afgørende, at kommunen og skatteborgerne ikke skal have en krone op af lommen. De private investorer betaler byggeriet af stadion, der vil skabe andre og nye værdier og fremme Roskildes udvikling.

STADIONS BETYDNING ligger i alle de andre faciliteter, der skal være plads til i det store byggeri. Først og fremmest ungdomsboliger, mange omklædningsrum, sportscollege, hostel for overnattende sportsgæster og erhvervslokaler, der skal give lejeindtægter til Hyldig og de øvrige investorer.

I Rådmandshaven bliver der ved siden af hallerne og Kildegården plads til et ungdoms- og sportsmiljø, der vil give hele idrætten i Roskilde et gevaldigt skub.

EN ARENA MED PLADS TIL 10.000 tilskuere bliver den største på Sjælland udenfor Københavns-området.

Alene det giver mulighed for at tiltrække store begivenheder som koncerter og andre arrangementer, der er for store til Roskilde-hallerne og for små til Dyrskuepladsen.

Når man nu ikke kan spare noget ved at skære i projektet, er der slet ikke noget at betænke sig på:

TÆNK STORT MED DET NYE STADION

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk