15. august 2020
Selv om KFUM udfører et fremragende klubarbejde på det fine anlæg ved Lillevang, er det ikke sikkert, at fodbolden i Roskilde bliver stærkere med to hold i 2. division fremfor ét i første.
Selv om KFUM udfører et fremragende klubarbejde på det fine anlæg ved Lillevang, er det ikke sikkert, at fodbolden i Roskilde bliver stærkere med to hold i 2. division fremfor ét i første.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Samling om fodbold i byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Samling om fodbold i byen
Roskilde Avis - 11. december 2019 kl. 04:06
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FODBOLD ER EN VIGTIG FAKTOR, når man vurderer en bys evne til at samle sig om fælles mål og kunne gennemføre dem.

Navne som Brøndby, Vejle, Ikast, Herning, Haderslev, Hvidovre, Frem Saxkjøbing - eller Køge med i alt tre DM-titler - står langt tydeligere på landkortet i kraft af de store præstationer, som deres fodboldhold gennem historien har leveret på grønsværen.

ROSKILDE KAN IKKE PRALE med bedrifter på samme niveau i spillet med 11 mand eller damer på hvert hold. I den gamle domkirkeby er det snarere roere, bordtennis-spillere og håndbold-talenter, der har markeret sig blandt landets bedste.

Men ind til videre har vi altså FC Roskilde placeret i 1. division, som er landets næstbedste række. Selv om holdet lige nu overvintrer på en sidste plads, er det stadig en placering blandt de bedste 26 danske fodboldhold.

GENNEM DE SENERE ÅR er der siden Carsten Wichmans tid som formand foregået en hel del mere eller mindre besynderlige ting i den lokale professionelle fodbold-klub. Selv om man ikke er enige i de forskellige initiativer og dispositioner, kan ingen dog betvivle, at flere investorer nu gennem flere omgange har puttet mange penge i klubben - og tabt de fleste igen.

Når klubben nu står i en betrængt situation, hjælper det derfor ikke meget at pege fingre af det ene eller det andet i fortiden eller at kritisere noget, som alligevel ikke mere kan laves om.

TVÆRTIMOD ER DER BRUG FOR at rykke sammen i bussen og prøve at redde det, der kan reddes. Fremfor at løbe væk i utilfredshed med et eller andet fra fortiden gælder det nu om at 'skillinge sammen', så alle lokale ressourcer går til at redde fremtiden i 1. division i foråret.

Ingen skal nemlig tage fejl af, at det er meget lettere at 'redde livet i en række', end det er først at ryge ned for så bagefter at skulle kæmpe sig op igen.

ROSKILDE KFUM, der drives som en rigtig medlems-klub, hvor både børn og veteraner er meget velkomne, ligger i øjeblikket i toppen af Danmarksserien. Arbejdet i klubben på Lillevang kalder på den største respekt og kan være et forbillede for andre.

Men hvis det ender med, at Roskilde pludselig står med to hold i 2. division, kan jeg ikke se, at det skulle styrke den lokale fodbold - selv om der sikkert kan findes mange gode forklaringer på, at det gik sådan.

FOR FÅ LOKALE SPILLERE har i de senere år spillet på førsteholdet lyder kritikken, mens FC Roskilde i perioden overvejende har været styret af folk fra København.

Men en ny opgørelse fra kommunen viser faktisk, at der i den nuværende trup er hele otte spillere, som har været på 1. divisions holdet efter tidligere også at have spillet på U17 eller U19 i FCR. I virkeligheden har Roskildes bedste hold brugt flest unge danske spillere blandt klubberne på dette niveau i efteråret 2019. Det kan selvfølgelig også skyldes, at man ikke har haft penge til at hente andre og dyrere spillere.

FOR KORT TID SIDEN opsagde FCR med øjeblikkelig virkning alle ungdoms-trænere og ledere med en skriftlig meddelelse. Selvfølgelig er det en ærlig sag, hvis man ikke længere har penge til at fortsætte den ellers vigtige aktivitet. Men folk, der længe har arbejdet trofast for én, burde vel have krav på at få en direkte orientering ansigt til ansigt - fremfor bare at modtage en anonym skrivelse.

Hvis klubben skal gøre sig håb om redning i løbet af foråret, er der i hvert fald brug for en hel anden arbejdsform og stil for at samle den nødvendige opbakning blandt de loyale tilhængere i byen.

DE FIRE STORE BREDDE-KLUBBER i Roskilde - RB06, Svogerslev, KFUM og Himmelev - var i sidste uge samlet til et fælles møde med kommunen for at finde ud af, hvordan arbejdet med de unge fodbold-talenter i byen bedst kan føres videre.

Her udtrykte alle deltagerne en forståelse for situationens alvor og en vilje til at finde løsninger. Forhåbentlig er det en første tegn på en kommende og nødvendig:

s

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk