11. juli 2020
07RMC PC Roskilde Handel.
Efter magtskiftet i Roskilde Handel er der en markering ved en ekstraordinær generalforsamling.
Foto: Per Christensen
07RMC PC Roskilde Handel. Efter magtskiftet i Roskilde Handel er der en markering ved en ekstraordinær generalforsamling. Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommentar: Fra en familie med julelys i øjnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommentar: Fra en familie med julelys i øjnene
Roskilde Avis - 10. september 2018 kl. 00:02
Af redaktør Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

EN AF ROSKILDES STILLE MEN STORE PERSONLIGHEDER fik et fortjent og flot farvel ved Roskilde Handels ekstraordinære generalforsamling torsdag. Her blev revisor Palle Sundstrøm hyldet efter sine mange års indsats for byen og ikke mindst dens handelsliv.

I handelsorganisationen har han gennem mange år arbejdet som en solid og pålidelig kasserer. Måske kunne det lyde lidt kedeligt, når han gennemgik de mange tal i regnskab og budget, men ingen var i tvivl om, at det var rigtigt og sandt.

HAN HOLDT HOVEDET KOLDT og nægtede at deltage i mærkelige manøvrer, da handelsorganisationen sidste år var ved at blive splittet af uigennemtænkte beslutninger.

Efter at den tidligere formand Torben Stevold så i foråret fik samlet et nyt hold, der kunne få alle med, er der på ny ved at komme bedre gang i det samlede handelsliv. Så det var det helt fortjent, at Palle Sundstrøm nu i en positiv sammenhæng fik mulighed for at tage afsked med den organisation, han har gjort så meget for.

I SINE UNGE DAGE var Palle en hårdtskydende hopskytte på KFUM's håndboldhold, og han har altid været villig til at give en hånd med i forskellige foreningers arbejde, når de havde brug for kyndig hjælp omkring økonomien.

Denne indsats rækker lige fra en stor og stærk interesse-organisation som Roskilde Handel og til den velgørende forening Børnenes Kontor, der hvert år uddeler julekurve og tøj til trængende børnefamilier i byen.

PÅ ROSKILDE HANDELSSKOLE har Palle Sundstrøm i mange år været medlem af bestyrelsen og næstformand i en stor del af tiden. Her har han også forstået at tale handelslivets interesser på en seriøs måde, så de øvrige parter ville høre på det og fik dermed indflydelse.

For Roskildes store handelsliv har det altid været vigtigt at have en velfungerende, lokal handelsskole. Den skal kunne levere kvalificeret personale, som der er god brug for i byens butikker, hvis man skal give den service, som er afgørende for at klare sig i en stadig hårdere konkurrence, bl.a. overfor udenlandsk og udenbys nethandel.

PÅ SIN EGEN BESKEDNE og uegennyttige måde har Palle Sundstrøm gennem mange år ydet et betydeligt bidrag til, at mange ting går godt i Roskilde.

Han er bare én af de mange ildsjæle, der gennem en stor frivillig indsats og professionelt arbejde er med til at sørge for det høje lokale niveau både i foreninger og erhvervsliv.

EN AF PALLES SIDSTE GODE GERNINGER var oplægget til en beslutning om at bruge pengene i en inaktiv fond hos handelslivet som bidrag til at få en ny flot julebelysning, der oven i købet sparer kraftigt på strøm og miljø.

Når handelslivet så kom med en pose penge, gav kommunen den an den del, og vupti, havde Roskilde fået ny belysning i gaderne op til jul.

GLÆDEN OVER JULEBESLYSNINGEN og forståelsen, for hvad det betyder for handelslivet i hele by,en, havde han nu ikke fra fremmede. Hans far Erik Sundstrøm, der var købmand i Dommervænget og formand for Roskildes Handelsstandsforening, var med til at få indført den tidligere juleudsmykning med Jørgen Brendekildes karakteristiske tegning af to nisser i et vikingeskib.

Når Erik Sundstrøm var på rejse med Roskildes Erhvervsudvalg til andre byer ved juletid, sagde han altid til daværende borgmester Henrik Christiansen: 'Vores juleudsmykning derhjemme er nu pænere.'

På den måde hænger det hele jo godt sammen, når Roskilde nu har haft glæde af både fra og søn:

FRA EN FAMILIE MED JULELYS I ØJNENE

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk