21. juni 2021
Lis Kjær samler igen frivillige og gæster til juleaften i Konventhuset. Her er hun foreviget ved en forberedelsesaften med de frivillige for et par år tilbage.
Lis Kjær samler igen frivillige og gæster til juleaften i Konventhuset. Her er hun foreviget ved en forberedelsesaften med de frivillige for et par år tilbage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jul i Konventhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jul i Konventhuset
Roskilde Avis - 19. november 2019 kl. 18:50
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Selv om Lis Kjær nærmer sig de 80 år, ser hun ingen grund til at lave om på sit engagement i den efterhånden traditionsrige juleaften i Konventhuset i Domkirkestræde 10.

- Jeg har frivillige hjælpere, der har ringet siden juni for at hjælpe til, fortæller Lis Kjær, der har tilmelding til juelfesten første lørdag i december kl. 10-12.

Julemad og salmesang
Hvis man ønsker at deltage, skal man møde fysisk frem medbringende de 100 kroner, som hele arrangementet koster.

Og det inkluderer som vanligt både juletræ, salmesang, julemiddag, mandelgaver, oplæsning af juleevangeliet og almindeligt hyggeligt samvær.

Skulle man være udfordret på mobiliteten, når aftenen er overstået, kan man oven i købet få fri taxakørsel hjem - så længe destinationen er inden for sognegrænsen.

Fra hele Sjælland
Udover de omkring 20 frivillige, der vælger at bruge deres juleaften i Konventet, er der plads til omkring 90 gæster, og det er ganske almindelige mennesker.

- Den kan være fraskilte, der ikke er sammen med børnene denne jul, eller ældre der er alene. Andre kommer, fordi den gængse juleaften for dem har mistet sin betydning, fortæller Lis Kjær, der får forespørgsler fra hele Sjælland.

- Vi har endnu ikke måttet afvise nogen - vi finder altid en løsning, forsikrer hun.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk