8. juli 2020
Jess Høgh i sit hjem i Roskilde. Han har nu skiftet drikkefadet fra Robinson Ekspeditionen ud med en af de musselmalede.
gallery icon

Se billedserie

Jess Høgh i sit hjem i Roskilde. Han har nu skiftet drikkefadet fra Robinson Ekspeditionen ud med en af de musselmalede.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jess gik gennem ild og vand med Robinson Ekspeditionen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jess gik gennem ild og vand med Robinson Ekspeditionen
Opdateret 17. november 2019 kl. 07:44
Roskilde Avis - 17. november 2019 kl. 05:27
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jess Høgh fra Roskilde har slæbt på 600 kilo tunge domino brikker, båret et 500 kilo tungt bur under vandet, sovet med slanger og gået rundt i stegende sol i omkring 50 grader, da han var med på dette års Robinson Ekspedition.

I 20 år har han drømt om at være med, og han har igen og igen sagt, at han ville melde sig når han sad sammen med sin bedre halvdel foran skærmen.

Sidste år sendte han endelig en sms ind, da vært Jakob Kjeldberg opfordrede til, at man meldte sig, hvis man ville være med.

Fire dage efter gik det løs med den første samtale med programlæggerne. Efterfølgende har han været igennem diverse interview, talt med en psykolog og været til lægetjek i 12 timer.

Tre uger før ekspeditionen skulle af sted, fik han endeligt besked om, at han var med på holdet.

Billede

Jess Høgh i en af dysterne.


Bedst og værst

Det bedste og det mest udfordrende ved at være af sted var at komme væk fra omverdenen, internettet og planlægningen og ikke vide, hvad der skete om ti minutter.

- Det er enestående at kunne stemple ud og ligge alting væk i en periode.

Det hårdeste var til gengæld de mange dyster, der tit varede en time, hvor deltagerne skulle kæmpe og igennem diverse baner og strabadser, mens solen bragede ned over dem og kameramænd besvimede på stribe.

- Ikke engang dem, der var vant til varmen, gik fri, siger Jess Høgh.

Rotter og slanger

På ekspeditionen blev han forbavset over, hvor hurtigt man kunne vænne sig til livet på ekspeditionen.

- Pludselig var det normalt at sove på et bræt i en lejr, mens man kan ligge og lytter til grene, der knækker i natten. Rotter, der skriger, når de bliver ædt af en slange eller flagermus, der visler forbi.

- Vi så flere rotter i vores lejr, men jeg er sikker på, at der var endnu flere, vi ikke så.

En af deltagerne nåede endda at få en rotte ind til sig i myggenettet og løb ud med et skrig af forskrækkelse.

Tabte ni kilo på 28 dage

Deltagerne bliver sluppet løs på øen med vand og solcreme og enkelte andre ting, som de skal bruge for at overleve.

Efterfølgende er det bare med at finde ud af, hvordan man klarer sig blandt giftslanger og andet kryb, og hvordan man får skaffet mad på bordet.

Jess tabte sig ni kilo på de 28 dage han var med, men han tog syv kilo på i løbet af en uge, da han blev sluppet fri blandt lækkerier igen.

25 fjumreår

Mange kender måske Jess Høgh fra gadebilledet i Roskilde. Han har da også været omkring, da han både har været salgschef hos tre af de lokale bilforhandlere, og stod i lære i Expert Radio.

Oprindeligt ville han være skibsfører, og startede på uddannelsen tilbage i 80'erne. Han blev dog ikke færdig i første omgang og tog 25 fjumreår, før han fortsatte og afsluttede uddannelsen for få år siden.

I dag er han ude på havet i 28 dage ad gangen på et redningsskib. Her holder han vagt ved en boreplatform, hvis folk skulle faldet i vandet eller andet, de skal reddes fra.

Jess Høgh ved endnu ikke, hvem der er vinder af dette års Robinson Ekspeditionen. Det får han først at vide, når han skal med til finalefest mandag 18. november sammen med sin datter, der har fulgt ham med spænding og ondt i maven gennem de mange afsnit.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk