12. juli 2020
Jakobskirken på Astersvej i Roskilde. (Foto: Jan Partoft)
Jakobskirken på Astersvej i Roskilde. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jakobskirken holder pinse med blæser på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jakobskirken holder pinse med blæser på
Roskilde Avis - 29. maj 2020 kl. 07:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bløde toner fra Kaj Sattlers basun blander sig med det væld af toner, som organist Henrik Bjørnum kalder frem fra orgelpiberne, når der fejres pinse i Jakobskirken på søndag 31. maj klokken 10.

- Vi får alle sammen en blæser på, siger sognepræst Mogens Ohm Jensen.

Ud over den musikalske ledsagelse af blæseren har sognepræsten en uddybende forklaring på det dobbelttydige udsagn:

- I den første pinse troede folk i Jerusalem faktisk, at apostlene var fulde. Det var ikke normalt, at man henvendte sig til nogen, som man ikke kendte på forhånd, siger Mogens Ohm Jensen.

- Men apostlenes begejstring smittede, da de var blevet fyldt af Helligånden, og de fortalte om Jesus Kristus til alle, der ville lytte. Folk opdagede, at sprogforskelle ikke er nogen hindring, når man er tændt af en fælles glød.

Flere sprog i kirken

På søndag læses der op fra Bibelen på luganda, amharisk og engelsk, udover på dansk. I Jakobskirken rummer menigheden mennesker fra mange lande, og pinse er festen for det, der forener.

Det bliver også første gang i tre måneder, at der fejres nadver. Sognepræst Mogens Ohm Jensen lægger ikke skjul på, at han har lidt premiere-nerver. "For os er det vigtigt, at det sker hygiejnisk forsvarligt - og at det samtidig ikke virker sterilt i overført betydning. Nadver signalerer fællesskab, forsoning og fred, så plasthandsker og afstand er ikke sagen," mener sognepræsten. Det er der fundet en fin løsning på, inden for sundhedsmyndighedernes og biskoppernes retningslinjer.

Erstatning for friluftsgudstjeneste

Også anden pinsedag, mandag kl. 10, er der gudstjeneste i Jakobskirken ved sognepræst Marianne Pedersen. Gudstjenesten træder i stedet for 'Pinse i fri luft' i Folkeparken, den fælles pinsegudstjeneste for hele kommunen, som ikke kan gennemføres i år på grund af forsamlingsbegrænsningen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk