25. oktober 2020
Lokalbetjent Tom Keldskov var fredag formiddag på runde blandt nogle af byens butikker for at informere om det nye tiltag. her står han med bestyrer af Skjold Burne Isak Cosan og ejer af Importøren Jørgen Bagge.
gallery icon

Se billedserie

Lokalbetjent Tom Keldskov var fredag formiddag på runde blandt nogle af byens butikker for at informere om det nye tiltag. her står han med bestyrer af Skjold Burne Isak Cosan og ejer af Importøren Jørgen Bagge.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hurtig fangst af voldsmænd: Politi efterlyser privat overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hurtig fangst af voldsmænd: Politi efterlyser privat overvågning
Opdateret 07. december 2018 kl. 09:01
Roskilde Avis - 07. december 2018 kl. 08:26
Af Anette Gundlach

Politiet efterlyser folk med privat overvågning, da de dermed vil være i stand til at opklare forbrydelser og fange voldsmænd hurtigere.

Med et samarbejde forventer de for eksempel i fremtiden at kunne få hurtigere fat i folk som de to cyklende voldsmænd, der både overfaldt en 17-årig mand og en 27-årig kvinde. De blev filmet foran 7-eleven.

Hvis politiet allerede ved, hvem der har overvågning, slipper de for at stemme dørklokker for at finde frem til det.

Politiet bruger allerede i dag privates overvågningskameraer, men ordensmagten vil gerne kunne bruge flere overvågningskameraerne endnu mere effektivt, derfor opfordrer de private, butiksindehavere og andre med kamera til at registrere sig selv.

Martin Bjerregaard fra politiet i Roskilde understreger, at registreringen udelukkende er til for at give politiet et hurtigt overblik over, hvem der har overvågning.

Man giver ikke politiet automatisk tilladelse til at benytte sig af det optagede materiale ved at registrere sig.

- Vi håber folk vil hjælpe, da vi i dag bruger lang tid på at stemme dørklokker for at finde frem til, hvem der har overvågning, hvis der for eksempel er sket en alvorlig forbrydelse i et område.

Den tid kan vi spare, hvis vi i forvejen ved, hvem vi kan spørge, siger Martin Bjerregaard.

Registreret giver politiet et hurtigt overblik over, hvor de kan få hjælp.

arrow Læs også: Eftersøgte cyklende voldsmænd: Overfalder igen
Mere overvågning

I løbet af december bliver overvågning døgnet rundt i Jernbanegade og ved Hestetorvet også hverdag, og det skulle gerne give mere tryghed i specielt nattelivet.

Rigspolitiet har nemlig fordelt kameraer til forskellige politikredse i landet. I Roskilde har politiet valgt, at kameraerne skal sidde fra lyskrydset ved Hestetorvet og op til stationscentret i Jernbanegade, da det er her diskoteker, natklubber og stationen ligger.

- Her oplever vi de fleste voldssager, uro og sager med stoffer om natten. Dem håber vi på at kunne gøre mere ved på denne måde, siger Martin Bjerregaard.

Han forklarer, at man med overvågningen kan sidde på politigården i Skovbogade og følge med i, når der er optræk til ballade i området, hvor der er fem diskoteker og natklubber.

Med de nye kameraer og et samarbejde med indehavere af overvågningskameraer, får politiet langt større muligheder for at følge med i nattelivet og eksempelvis voldelige personers færden.

Voldtægtsmand på film

Tidligere på året brugte politiet flere overvågningskameraer rundt omkring i byen, da de ville finde en gerningsmand, der havde voldtaget en 14-årig pige, der havde været på diskoteket.

En 20-årig mand fra Hedehusene blev senere anholdt som mistænkt.
Han blev blandt andet identificeret ved hjælp af videoovervågning, fortæller Martin Bjerregaard.

Politiet forebygger og løser stadig problemer i nattelivet ved at køre rundt med patruljevogn og besøge stederne, der holder sent åbent, som de gør i dag.

I dag er der allerede overvågning flere steder ved Jernbanegade. Blandt andet har flere af diskotekerne overvågning, og tunnelen under stationen har kamera.

Man kan registrere sit kamera på politi.dk i fanen hjælp politiet.

arrow Kort og fotos: Se voldsmænds farlige tur
14. december 2018 kl. 12:00 Opdateret: kl. 11:37
arrow Politiet kimet ned: Cyklende voldsmænd identificeret
13. december 2018 kl. 11:14 Opdateret: kl. 11:25
arrow Cyklende voldsmænd efterlyses
06. december 2018 kl. 17:58 Opdateret: kl. 15:02
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk