8. april 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høj puls på Københavnsvej: Hvor meget fitness har Roskilde brug for?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høj puls på Københavnsvej: Hvor meget fitness har Roskilde brug for?
Roskilde Avis - 23. februar 2020 kl. 00:28
Af Tekst og foto: Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det står enhver frit for at gå gennem livet i Roskilde uden høj puls og sved på panden.

Skulle man imidlertid få mod på motion, er der ikke langt til en af vor tids fitness-katedraler, hvor man mod et mere eller mindre beskedent abonnement kan løfte, løbe og svede i den udstrækning, man måtte ønske det.

Fitness overalt

Man kan finde træningsmuligheder overalt i Roskilde, men ikke mindst på og omkring Københavnsvej skyder fitnesscentre frem i de store lejemål i det gamle industrikvarter.

På RO's Torv kan man træne hos Sats, ikke langt derfra ligger Anytime Gym, og længere ude, på Industrivej, finder man både Go2Fitness og den i denne sammenhæng lettere alternative træningsform, IPole.

FysioDanmark på Københavnsvej appellerer særligt til de modne træningsudøvere, mens Loop Fitness på Byleddet tilbyder træning til hele familien. I den mere centrale ende af Københavnsvej sveder de yngre til såkaldt funktionel fitness hos BoxLife Crossfit Center.

Flere er kommet til

Da alt dette tilsyneladende ikke er tilstrækkeligt, åbnede den jyske kæde iGym kort før nytår på Københavnsvej i den laksefarvede, forhenværende Tæppeland-bygning. 1. marts følger Fitness OK efter i det 1.000 kvm store nabolokale.

Således burde fitnessfans efterhånden være godt dækket ind - også i denne ende af byen. Men hvorfor er vi tilsyneladende så motionstrængende, at vi puster liv i alle disse træningstempler?

Vi søger det unikke

- Det er blevet billigere, nemmere og hurtigere at være fysisk aktiv. Det er grundlæggende den samme vare du køber i et hvilket som helst fitnesscenter, men oplevelserne er forskellige. Centrene bliver mere nicheprægede, så det er nemmere at finde en ramme, hvor du kan spejle dig selv, vurderer Niels Honoré, der driver FysioDanmark Roskilde.

Han forudser en udvikling inden for fitness-branchen, der går stik i mod den vante logik, hvor de store kæder er tilbøjelige til at dominere på bekostning af de små og uafhængige.

- De store kommer til at lide, fordi vi søger det unikke og personlige, når vi træner, fortsætter fysioterapeuten, som også kan forestille sig et andet scenarie i nær fremtid.

- Måske får vi med tiden ét kort, der giver adgang til alle fitnesscentre - og så betaler du simpelthen pr. gang, siger han.

Digital træning

Et af de nye fitnesscentre på Københavnsvej er iGym, som ganske vist er en del af en kæde, men en mindre én af slagsen med bare otte filialer på landsplan.

Med 400 kvm hører iGym til de mindre fitnesscentre, og det bidrager ifølge indehaver Lone Lauridsen til en familiær stemning, hvor man hilser på hinanden, og hvor huset giver morgenmad hver fredag.

- Vi har meget nærvær med kunderne. Nogle hænger ud med en kop kaffe, andre foretrækker at tale henover maskinerne, siger hun.

Men først og fremmest mener hun, at iGym differentierer sig fra de andre fitnesscentre, ved at alt er digitaliseret, så man sparer tid på sin træning.

- Du tager bare dit armbånd på og går i gang. Du skal ikke huske, hvordan maskinen skal indstilles - det klarer maskinen for dig. Mange kommer bare og giver den fuld gas en halv time, og så er de ude ad døren igen, fortæller Lone Lauridsen.

En lille fitness-familie

Et endnu mindre foretagende er det familieejede Anytime Gym på Københavnsvej. Det har eksisteret siden 2013, og blev overtaget af familien Bendsen i januar 2017.

Anytime Gym breder sig på 400 kvm, og har i omegnen af 250 aktive medlemmer, som både tæller far, mor og børn samt de mere hardcore atleter.

- Vi er som en lille familie. Her er plads til alle, og alle kender hinanden, fortæller medejer Charlotte Bendsen.

Anytime Gym tiltrækker mange atleter, som deltager i konkurrencer, og der er derfor et såkaldt poseringsrum, hvor man kan iagttage resultatet af anstrengelserne.

Men ejerne sørger også for, at der foregår andre aktiviteter, som ikke kun handler om træning.

- Næste fredag har vi noget diskolys, musik og slushice. Og vi holder også julefrokoster og sommerfest, så folk føler at de hører til, siger Charlotte Bendsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk