18. februar 2019
Fysioterapeut David Rasmussen er begejstret for AltarG, der sammen med ham, får lamme, spastikere og andre til at gå igen.
gallery icon

Se billedserie

Fysioterapeut David Rasmussen er begejstret for AltarG, der sammen med ham, får lamme, spastikere og andre til at gå igen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Han får lamme til at gå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han får lamme til at gå
Roskilde Avis Paperboy - 16. november 2017 kl. 06:28
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fysioterapeut David Rasmussen får miraklerne til at ske, når han får lamme til at gå og smerteplagede gigtpatienter, skleroseramte og spastikere til at bevæge sig let til fods i Klinik For Kost Og Fysioterapi.

I mirakelmaskinen, AltarG, som Nasa har udviklet, kan patienterne bevæge sig i nærmest vægtløs tilstand på løbebåndet.

Maskinen bevirker, at hvis en patient vejer 100 kilo, så føles den næsten vægtløse tilstand som om, patienten kun vejer 20 kilo, forklarer David Rasmussen:

- Den lettere vægt gør, at det er nemmere at træne og bevæge sig rigtigt, fordi det ikke gør ondt og ikke er tungt.

- Men musklerne får lige så meget ud af det, og menneskene kommer i lige så fin form, faktisk bedre, end ellers, fordi det er nemt for dem at træne i maskinen, siger fysioterapeuten. Faktisk går det så godt, at han er nødt til at holde folk tilbage i stedet for at motivere dem.

Kan gå igen
I en af stedets to Nasa-maskiner står Anne, der har sklerose. Hun har kun prøvet maskinen to gange, så hun kan stadig ikke mærke den store forskel. Anne har ikke gået i flere år, derfor er det fantastisk for hende at sætte den ene fod foran den anden på løbebåndet.

- Det er stort at komme til at gå igen, siger hun håbefuldt.

I den anden AlterG bliver Helle Flindt netop hjulpet til rette.

Hun har været i maskinen 15 gange og kan nu mærke musklerne er vokset, siger hun.

- Jeg har det mærkbart bedre, og jeg regner med at lære at gå rigtigt igen, siger hun.

Den vægtløse tilstand i maskinen, kombineret med løbebåndet, gåbevægelserne og selvfølgelig fysioterapeuten lærer patienternes hjerner at gå igen. Og så får de også bygget muskler op omkring de ellers ofte så tynde ben. Derfor kommer de, der før ikke kunne bevæge sig til fods til at gå igen.

Hvis man er overvægtig og vil tabe sig, kan man også dyrke motion i maskinen uden at overanstrenge leddene, og den er stadig lige så effektiv, som hvis man løb en tur på gaden, siger David Rasmussen

Populært forsøg
David Rasmussen fik i et forsøg sammen med Roskilde Ældre Motion mulighed for at teste en AltarG tilbage i april.

Fysioterapeuten var spændt på, hvor god den var, og hvor meget den blev brugt.

Efter kort tid var han fuldstændig overbevist om maskinens kvaliteter, og den er da også booket fuldstændigt ud i hans klinik.

Han har derfor investeret i endnu en, der snart bliver til flere, fordi resultaterne er så gode.

Politiker i Sundheds- og Omsorgsudvalget Annie Larsen er også begejstret for AltarG. Hun har foreslået sit udvalg, at der blev investeret i to maskiner. En til omsorgscentret i Æblehaven og en til et genoptræningscenter på et plejecenter.

- De andre ville desværre kun være med til en i Æblehaven, men jeg håber, at de bliver overbevist om, at vi skal have flere, når de ved, hvor stor gavn, den gør, siger Annie Larsen.

David Rasmussen er sikker på, at Roskilde Kommune kunne spare penge ved at investere i flere maskiner, fordi den er så effektiv til at få syge på benene igen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk