17. oktober 2021
Peter Billing elsker matematik. Han lærer fra sig og hjælper med unge med at forstå, når ligningerne bliver for svære. Det gør han gratis på Matematikcenter, der ligger på biblioteket på VUC, hvor man kan møde op onsdage fra 15.30 til 17.30.
Peter Billing elsker matematik. Han lærer fra sig og hjælper med unge med at forstå, når ligningerne bliver for svære. Det gør han gratis på Matematikcenter, der ligger på biblioteket på VUC, hvor man kan møde op onsdage fra 15.30 til 17.30.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratis matematikhjælp: Per Belling giver en hånd med brøker og parabler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratis matematikhjælp: Per Belling giver en hånd med brøker og parabler
Roskilde Avis - 23. december 2018 kl. 00:19
Af Tekst og foto: Anette Gundlach

På VUC's bibliotek sidder Per Belling klar til at hjælpe unge med at forstå parabler og ligninger, når tallene slår knuder på hjernevindingerne.

Han er udsendt af Matematikcenter, der har været i Roskilde i fem år. Undervisningen er gratis og for unge fra 7. klasse og de gymnasiale ungdomsuddannelser som gymnasiet, HF og HTX.

Per Belling er frivillig, og han elsker matematik. Han kan for eksempel finde på at læse og nørde matematik, når han skal hygge sig i fritiden.

Han er i lektiecafeen, fordi han også kan lide at lære fra sig. Det har han gjort siden oktober 2013. Det vil sige næsten fra begyndelsen af lektiecaféens start.

Per Belling forklarer, at der er matematik i alt, og at faget er et af de vigtigste i skolen. Men selvom faget udelukkende drejer sig om logik, så har mange alligevel brug for en hånd til at få kringlet brøker og procenter.

Matematikcenters sekretariatsleder Kathrine Predstrup forklarer, at de ofte bliver kontaktet af elever, der beder om hjælp. Måske kan de ikke få hjælp derhjemme eller har ikke råd til at betale sig fra hjælpen.

- Når vi fortæller om vores tilbud, kan vi mærke deres lettelse. Det er utrolig givende at kunne give de unge denne mulighed, men også tankevækkende at opleve, hvor mange, der har problemer med et så vigtigt fag som matematik.

Hvis man har lyst til at give en hånd i lektiecafeen som frivillig, kan man kontakte matematikcenter.dk. Man skal som minimum have matematik på A-niveau og lyst til at formidle matematikken til børn og unge.

Matematikcenter
Matematikcenter ligger på VUC i Læderstræde.

Det er for folkeskolens 7. klasse til erhvervsskoler og de gymnasiale ungdomsuddannelser som gymnasiet, HF og HTX.

Der er lektiecafe hver onsdag kl. 15.30-17.30.

Man kan også få online hjælp på webmatematik.dk og webmatlive.dk.

Matematikcenter er en non-profit organisation.

Den har tilbudt gratis matematikhjælp siden 2011 i lektiecaféer og online.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk