19. september 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie fra Dyrskue: Drenge og mænd elsker maskiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie fra Dyrskue: Drenge og mænd elsker maskiner
Roskilde Avis - 30. maj 2019 kl. 19:11
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dyrskuet er blevet Sjællands største fag­messe for landmænd- og entreprenører.

arrow Læs også: Billedserie fra Dyrskue: Mennesker, maskiner og dyr til skue

'Maskine og mand er ét', hedder det i en gammel sang. Måske er det lidt overdrevet, men i hvert fald er det rigtigt, at mænd og drenge i alle aldre elsker maskiner.

- Sådan er det bare, forklarer Niels Mathiasen, som er koordinator for udstillingen af maskiner på årets Fællesdyrskue i Roskilde.

Han er til gengæld meget stolt over, at det i år er den største maskinudstilling i 27 år med flere deltagere og det største areal siden 1972.

- Derfor har vi været rundt i alle hjørner og kroge for at finde plads til alle udstillere, og faktisk har vi også stadig nogle på venteliste, oplyser Niels Mathiasen.

Landbrug og byggeri

Han forklarer den voksende interesse for Dyrskuets Maskinudstillingt med, at den har udviklet sig til en slags fagmesse for både landbrug og entreprenører.

- Selvfølgelig er der blevet færre landmænd i de senere år, og en række maskinhandler har fusioneret pga. udviklingen i branchen. Til gengæld ser vi langt flere entreprenører, som jo har travlt med alt det byggeri og anlægsarbejde, der foregår i disse år under det økonomiske opsving, som landet er midt i.

- Vi har selvfølgelig mange traditionelle landbrugsredskaber som plove, harver, såmaskiner osv. Men traktorer og andre maskiner er fælles for de to brancher.

- I årenes løb er maskinerne jo også blevet meget større, så derfor fylder de naturligvis mere, forklarer Niels Mathiasen.

- De fleste udstillere har været med gennem rigtigt mange år, og det er blevet en festlig tradition at møde kunderne på dyrskuet. Vi har udstillere, som i år holder 50-års jubilæum sammen med dyrskuet.

En god stemning

Når dyrskuet har udviklet sig til en stor fagmesse for maskinerne, mener han, det skyldes den gode og festlige atmosfære på Dyrskuepladsen.

- Til de traditionelle messer kan det godt virke lidt stift. Til dyrskuet er alle i godt humør, og det foregår ude i det grønne.

- Derfor kan det i mange tilfælde være lettere at få afsluttet en handel under de omstændigheder. Det har producenter og udstillere selvfølgelig også fundet ud af, og derfor kommer de i så stort tal til dyrskuet.

Ifølge Niels Mathiasen hjælper det også, at dyrskuet er en fest for hele familien.

- Mens drengene i alle aldre beundrer maskinerne, kan piger f.eks. se på heste og andre dyr. På den måde er der altid noget interessant for hele familien.

arrow Her er Danmarksmesterene i Grill
04. juni 2019 kl. 13:10 Opdateret: kl. 13:10
arrow Besøgssrekord: Dyrskue løb tør for P-pladser
03. juni 2019 kl. 11:05 Opdateret: kl. 11:23
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk