17. februar 2020
Finn Andersen, Brian Vinkelgaard og Mogens Post med entreprenørvirksomheden Gorm Hansens ny grusafretter. Afretteren er opfundet og bygget af Brian Vinkelgaard.
gallery icon

Se billedserie

Finn Andersen, Brian Vinkelgaard og Mogens Post med entreprenørvirksomheden Gorm Hansens ny grusafretter. Afretteren er opfundet og bygget af Brian Vinkelgaard.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotogalleri: De styrer gruset med egen opfindelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotogalleri: De styrer gruset med egen opfindelse
Roskilde Avis - 23. oktober 2019 kl. 00:11
Af Tekst og foto: Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Entreprenørvirksomheden Gorm Hansen på Lykkegårdsvej 11 i Trekroner har mange opgaver, hvor der skal lægges et ensartet lag grus ud på stier og veje. Virksomheden har også medarbejdere, der kan gøre det og ved hvordan det gøres. De havde bare et problem, at de ikke havde den rette maskine til opgaven.

Til gengæld kunne medarbejderne godt fortælle om behovet og deres ideer til Gorm Hansens smed Brian Vinkelgaard.

- Jeg blev spurgt af mine kollegaer om en afretter, som de kunne bruge, når de lagde grus ud, siger han.

- Der var ikke en på markedet, som kunne løse vores opgaver, så jeg måtte i tænkeboks og finde en løsning.

Da ideen først stod klar for Brian Vinkelgaard, gik han i gang med at lave tegninger og siden med arbejdet i stål. Nu hænger afretteren bag en sandlægger, hvis oprindelige opgave var at kunne fylde sand og grus i de render, som bruges til at lægge ledninger og rør i jorden.

- Maskinen kan stadig bruges til sin oprindelige opgave, hvis vi monterer det oprindelige udstyr på, men med afretteren har vi fået en mere alsidig maskine, som kan bruges til flere opgaver.

Afløser stor lastbil
Afretteren s om Brian Vinkelgaard har opfundet, bliver betjent af Finn Andersen og Mogens Post. Førstnævnte sidder bag rattet og styrer den store maskine frem over stierne, og Mogens Post er bag, for at justere undervejs, så maskinen lægger nøjagtig det lag grus, der skal bruges.

- Før vi fik afretteren måtte vi hyre en stor lastbil med en sandudlægger på, siger Mogens Post.

- Den kunne ikke komme samme steder som vores egen maskine, da en lastbil er meget større. Vi har blandt andet brugt vores afretter til at lægge stier i Trekroner, hvor vi skulle sno os mellem træer.

- Afretteren kan også lægge gruset ud med en tagprofil, hvor regnvandet kan løbe ud til siderne af stien, det er der ikke andre der kan på samme lette måde.

Da Finn Andersen og Mogens Post demonstrerer hvordan maskinen virker, kommer der hurtigt en lang grusbelægning på nøjagtig 2,5 meters bredde og med en tykkelse på fire centimeter.

- Det er lige, hvad der skal til. Når den bliver tromlet, så bliver gruslaget tre centimeter tykt, som det skal være, siger Mogens Post.

Har søgt patent
Virksomheden Gorm Hansen og smed Brian Vinkelgaard er overbevist om at afretteren er noget, som andre entreprenørvirksomheder også kan bruge, så der er søgt om patent på den.

FotEntreprenørvirksomheden Gorm Hansen hed tidligere Gorm Hansen og Søn, med for et par år siden blev den sidste del af navnet sløjfet. Har man været flittig gæst i Trekronerområdet siden de store udstykninger og byggearbejder gik i gang, har man stødt på navnet Gorm Hansen og Søn mange steder. Virksomheden har anlagt en del af vejene og lavet meget byggemodning i området.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk