22. marts 2019
I Roskilde var det forbudt at tænde bål, mens det var tilladt på den anden side af fjorden i Lejre kommune. (Foto: Sjællandske)
I Roskilde var det forbudt at tænde bål, mens det var tilladt på den anden side af fjorden i Lejre kommune. (Foto: Sjællandske)
Foto: Per Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festaften uden bål og brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festaften uden bål og brand
Roskilde Avis Paperboy - 24. juni 2018 kl. 00:04
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sankthans 2018 blev en festaften, selv om myndighederne havde forbudt bål i Roskilde - og tilladt dem i Lejre kommune. Til gengæld var der heller ikke rapport om nogen brande.

Normalt er det et fantastisk syn at tage en tur rundt om Roskilde Fjord og se, hvordan ilden blusser så mange steder denne sommeraften som et tegn på årtusinders liv her i området. Men i år var det for tørt øst og syd for fjorden - mens der åbenbart var mere vådt på den vestlige side.

Overalt er Holger Drachmanns fine Midsommervise en fast del af programmet med sit stærke budskab om, at 'vi vil fred her til lands.. den kan vindes, når hjerterne aldrig bliver tvivlende kolde'. Eller hvad med: 'Hver by har sin heks og hvert sogn sine trolde. Dem vil vi fra livet med glædesblus holde'.

De flotte ord inspirerer bål-talerne til at forklare, hvordan alle skal have en plads i varmen - men så skal man også selv være klar til at følge spillereglerne for at være en del af dette fællesskab.

I Byparken var flere tusinde mennesker samlet og fik musikalsk underholdning samt en tale af borgmester Joy Mogensen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk