31. maj 2020
19-årige Emil Dose er tæt på kontrakt med tyske Leipert Motorsport.
gallery icon

Se billedserie

19-årige Emil Dose er tæt på kontrakt med tyske Leipert Motorsport.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømmen om Le Mans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmen om Le Mans

Racerkører fra Marbjerg er tæt på kontrakt med sidste års Europamestre

Opdateret 03. april 2020 kl. 14:54
Roskilde Avis - 03. april 2020 kl. 10:30
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

19-årige Emil Doses drøm om et professionelt gennembrud som racerkører er midlertidigt kørt i pitten af coronakrisen. Den unge racerkører passer sin uddannelse på handelsskolen samtidig med, at han typisk kører seks løb på en sæson rundt om i Europa.

Corona-pause

Efter en testkørsel i Belgien er han blevet kontaktet af sidste års Europamestre i GT4 og tilbudt en kontrakt med tyske Leipert Motorsport. Det er en unik mulighed for Emil Dose, men nu er hans professionelle gennembrud i fare på grund af coronakrisen.
- Der ligger en kontrakt klar, men på grund af corona er den indtil videre sat i bero, siger Emil Dose, der dog føler sig sikker på, at kontrakten stadig ligger klar, når krisen er drevet over.
- Vi har talt en del i telefon, men vi skal have det på skrift, så snart det er muligt. Men repræsentanten fra Leipert Motorsport har skrevet, at han glæder sig til, at jeg skal vinde for dem, siger racerkøreren.

Med på rejsen

I mellemtiden passer Emil Dose sin mentale og fysiske træning, og han træner racerløb i sin simulator i hjemmet i Marbjerg. Og så har han har netop afsluttet en stor skriftlig opgave på handelsskolen.
- Mine forældre har altid lært mig at lave mine lektier, inden jeg kører ræs. Så jeg aftaler altid med mine lærere at lave forud, så jeg tage afsted og fokusere entydigt på racerløb, fortæller Emil Dose.

Med på rejsen

I sæsonen skal han afsted omtrent hver tredje uge til løb i henholdsvis Frankrig, England, Tyskland, Holland, Belgien og Ungarn. Så det er ikke den billigste sport, Emil Dose har valgt at excellere i.
- Motor- og hestesport er nok de dyreste sportsgrene, der findes, så det ville være fedt med nogle lokale sponsorer i Roskilde, som ville være med på min rejse. Mit mål er at køre Le Mans og blive professionel racerkører, siger Emil Dose.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk