21. januar 2021
Plejecentret i Trekroner har haft flere mistænkelige dødsfald, og nu viser test, at syv ansatte og fire andre beboere også er smittet med corona-virus.
Plejecentret i Trekroner har haft flere mistænkelige dødsfald, og nu viser test, at syv ansatte og fire andre beboere også er smittet med corona-virus.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-udbrud på plejehjem i Trekroner: Mistænkelige dødsfald - ansatte og beboere smittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-udbrud på plejehjem i Trekroner: Mistænkelige dødsfald - ansatte og beboere smittet
Opdateret 31. marts 2020 kl. 21:15
Roskilde Avis - 31. marts 2020 kl. 20:52

Roskildes store plejecenter i Trekroner er nu hårdt ramt af et kraftigt corona-udbrud.

arrow Læs også: Vicedirektør på Roskilde Sygehus Helle Gaub: Personalet kender reglerne

Flere beboere er døde med mistanke om at være ofre for den livsfarlige virus, og samtidig er syv ansatte og fire andre beboere smittede, viser en test i løbet af mandagen.

- Situationen på Trekroner Plejecenter er alvorlig og meget trist, og i kommunen følger vi den tæt, siger borgmester Tomas Breddam tirsdag aften, da resultaterne forelå fra sygehuset i Roskilde.

- Selvom vi fra starten af marts har haft stor opmærksomhed på at undgå smittespredning, især på plejecentre, er coronavirus jo desværre ekstrem smitsom.

- Vi gør fortsat vores allerbedste bedste og følger alle vejledninger fra sundhedsmyndighederne. Medarbejderne går til opgaven med stærk faglighed og stor omsorg, siger borgmester i Roskilde Kommune, Tomas Breddam.

Roskilde Kommune nu er i tæt dialog med Region Sjælland for at inddæmme smitten. Personale med smitte eller symptomer er sendt hjem indtil videre, mens smittede beboere på plejehjemmet isoleres efter sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Det tilbageværende personale bruger alle de værnemidler, som er anvist af sundhedsmyndighederne.

Mistanke i weekenden

Mistanken opstod i weekenden, hvorefter der blev taget kontakt til Region Sjælland, som har brugt Roskilde Sygehus som center for sin corona-indsats.

Efter råd fra regionen blev samtlige beboere og personalet på det berørte afsnit testet. Her viste det sig, at mindst fire beboere og syv medarbejdere nu er bekræftede som testet positiv.

Derefter er hele plejecentrets personale med kontakt til beboere nu ved at blive testet,

De tre første beboere med symptomer på corona nåede at dø, før en test kunne gennemføres på dem. Nu er alle beboere testet og hele personalet også blevet testet, men alle resultaterne heraf foreligger ikke i øjeblikket mandag aften, meddeler Roskilde kommune.

tk

arrow Corona breder sig på plejehjem - 10 ansatte er nu testet positiv
01. april 2020 kl. 13:52 Opdateret: kl. 14:06
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk