21. maj 2019
Restauratørerne protesterer imod planen om en kommunalt støttet restaurant i det gamle rådhus på Stændertorvet. Fra venstre ses Toni Minke, Jeanett Dalsgaard, Martin Mikkelsen og Niels Hansen. Patrick Skovgaard var ikke med, da billedet blev taget. (Foto: Jan Partoft)
Restauratørerne protesterer imod planen om en kommunalt støttet restaurant i det gamle rådhus på Stændertorvet. Fra venstre ses Toni Minke, Jeanett Dalsgaard, Martin Mikkelsen og Niels Hansen. Patrick Skovgaard var ikke med, da billedet blev taget. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Centrum-restauratører protesterer imod:Social dumping i Byens Hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Centrum-restauratører protesterer imod:Social dumping i Byens Hus
Roskilde Avis Paperboy - 24. april 2018 kl. 00:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række restauratører fra Roskildes centrum står nu frem og protesterer imod, hvad de opfatter som kommunens planer om 'Social Dumping i Byens Hus'.

arrow Læs også: S-ordfører om social café: Ingen unfair konkurrence

Her har et stort flertal i byrådet stemt for, at lade et foretagende åbne en restaurant med vilkår som en såkaldt 'socialøkonomisk virksomhed' i det gamle røde rådhus på Stændertorvet.

Med i initiativet er Jeanette Dalsgaard fra Raadhuskælderen, Niels Hansen fra Up­­stairs i Skomagergade, Martin Mikkelsen fra Florentz Café & Brasserie på Prindsen, Toni Minke på Restaurant Bryggergården samt Patrick Skovgaard fra Skänk på Hestetorvet.

- Vi har intet imod åbningen af en ny restaurant i Byens Hus, men den må drives på lige vilkår.

- Husleje, betaling for brug af fortovet osv. skal være efter de samme normer, som vi andre må betale efter, siger restauratørerne til Roskilde Avis.

- Eksperimenter med socialøkonomiske restauranter kan være udmærkede. De findes også allerede andre steder i byen, f.eks. på INSP, på biblioteket , i Sct. Hans Have og i Trekroner.

- Men det er altså en slags konkurrence-forvridning overfor os, der skal betale fuld husleje og overenskomstmæssig løn til de ansatte, hvis man placerer sådan et foretagende lige på byens centrale torv, siger de lokale restauratører.

- Efter vores opfattelse vil det være til større gavn for Roskilde, når kommunen nu allerede har brugt mange penge i denne bygning, hvis man i stedet indretter et rigtigt attraktivt turistkontor med udstilling af lokale kvalitets-varer.

- Man kan samtidig lade Erhvervsforum, der jo i vidt omfang er betalt af kommunen for at fremme turismen, rykke ind i de udmærkede lokaler, siger de fem restauratører til Roskilde Avis.

tk

arrow V-leder i Roskilde Byråd: Forkert sted til social restaurant
08. maj 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 12:48
arrow Læserbrev: Forkert kritik af social Café
03. maj 2018 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:24
arrow Uenighed om det gamle rådhus:Social restaurant er ikke på plads
25. april 2018 kl. 09:43 Opdateret: kl. 09:40
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk