22. november 2017
Pengene til den nye svømmehal og andre store projekter i Roskilde er allerede sparet op.
Pengene til den nye svømmehal og andre store projekter i Roskilde er allerede sparet op.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester glæder sig over: Stærk og stabil økonomi i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester glæder sig over: Stærk og stabil økonomi i Roskilde
Opdateret 20. april 2017 kl. 12:00
Roskilde Avis - 20. april 2017 kl. 11:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Roskilde har en stærk og stabil økonomi, så vi har råd til at gennemføre de store projekter, der allerede er i gang. Vi har ikke penge til de helt store armbevægelser, men vi kan gennemføre nødvendige investeringer, når vi først sparer op til dem.

Sådan fortalte borgmester Joy Mogensen til Roskilde Avis fra Byrådets forårsseminar, hvor de lokale politikere torsdag og fredag gennemgår kommunens økonomi, inden de i løbet af sommeren skal i gang med det næste budget for 2018.

- Vi har penge til at sikre en god udvikling efter et fint regnskab for 2016 og en kraftig nedbringelse af gælden, forklarer borgmesteren.

Passer på pengene
I 2016 blev resultatet af driften bedre end forventet, fordi alle afdelinger i kommunen har vænnet sig til at være meget påpasselige med udgifterne.

Før årets start havde kommunen forventet at skulle tage 30 millioner ud af kassebeholdningen, men det endte med kun at blive 12 millioner.

Samtidig er gælden nedbragt til ca. en milliard, så Roskilde nu er på niveau med andre kommuner af samme størrelse.

Blandt andet er et stort lån på 60 millioner fra Feriefonden til byggeriet af Museumsøen ved Vikingeskibene tilbagebetalt på én gang, så kommunen fik rabat og slap med 53 millioner.

Sparet op til projekter
Roskilde har fortsat en kassebeholdning på knapt en halv milliard, så der er noget at stå imod med overfor uforudsete udgifter.

Dermed kan man undgå igen at komme i en situation som i vinteren 2010-11, hvor der ikke var penge til rigtigt at klare snerydningen.

Joy Mogensen understreger samtidig, at pengene på forhånd er sparet op til e store projekter, som nu er i gang. Dvs. svømmehal, parkeringshus, udbygning af Kildegården, kystsikring ved Roskilde Havn og renovering af skolerne.

tk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk