10. august 2020
Roskilde ønsker at regionen opretholder flest mulige senge og funktioner på sygehuset. (Arkivfoto: Erling J.)
gallery icon

Se billedserie

Roskilde ønsker at regionen opretholder flest mulige senge og funktioner på sygehuset. (Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Håber på plejehjem og lægehus ved sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Håber på plejehjem og lægehus ved sygehuset
Roskilde Avis - 30. juli 2020 kl. 06:21
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Borgmester Tomas Breddam håber med tiden at kunne få opført både et nyet plejehjem, lægehus og andre sundheds-tilbud ved den del af Roskilde Sygehus, der skal fungere videre.

- Placeringen lige ved siden af Roskilde Station og andre gode adgangsveje vil være fremragende både for de ansatte, pårørende og patienter på stedet. Her kan vi også håbe på bedre adgangsforhold, end man f.eks. har i nogle af de nuværende lægeklinikker, fremhæver han.

- Området nærmest stationen, som Region Sjælland ikke regner med at skulle bruge til sit fremtidige hospital, vil være helt optimalt som et nyt sundhedscenter. Både den nuværende og tidligere regering arbejdede jo med planer om en række såkaldt 'nærhospitaler', fordelt ud over landet, og det vil være fint for Roskilde, mener Breddam.

Vil bevare senge
I starten af 2020 kom Region Sjælland, efter aftale med Roskilde Kommune, med et udspil om den fremtidige anvendelse af den store og attraktive grund mellem Ny Østergade, Køgevej og Østervang.

Ifølge denne plan vil regionen beholde bygninger med plads til op mod 400 senge samt en række andre vigtige funktioner på sygehuset.

I øjeblikket er Roskilde Sygehus det mest anvendte og velfungerende i hele Region Sjælland, men når det kommende supersyghus ved Ølby en gang bliver helt færdigt, skal mange af funktionerne flytte hertil.

Sundhedseksperter regner dog med, at der fortsat bliver brug senge til behandling og andre funktioner på Roskilde Sygehus, fordi det har en høj kvalitet, og det er muligt at skaffe kvalificeret personale, der gerne vil arbejde her.

Går forsigtigt frem
Roskildes Sygehusgruppe, som gennem mange år har kæmpet for at bevare flest mulige funktioner og arbejdspladser på det lokale sygehus, var tilfreds med regionens oplæg den fremtidige anvendelse af området.

Gruppens talsmand, tidligere apoteker Paul Bundgaard, mente, at dette udspil efter hans opfattelse var det bedst mulige indenfor regionens overordnede sygehusplan.

Borgmester Breddam forklarer, at Roskilde Kommune hidtil ikke har villet presse for meget på for at overtage en del af det attraktive område lige syd for stationen.

- Vi har ikke ønsket at gøre noget, som kunne føre til, at regionen fjernede flere senge fra Roskilde. Derfor er vi indtil videre afventende, mens vi ser, hvor mange bygninger sygehuset faktisk får brug for i fremtiden, siger han.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk