12. august 2020
Feltet på vej i fuld fart ned ad Sankt Clara Vej mod rundkørslen ved gasværket.
gallery icon

Se billedserie

Feltet på vej i fuld fart ned ad Sankt Clara Vej mod rundkørslen ved gasværket.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Danmark Rundt i byen: En fin lille generalprøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Danmark Rundt i byen: En fin lille generalprøve
Opdateret 25. august 2019 kl. 19:19
Roskilde Avis - 25. august 2019 kl. 19:15
Af Foto: Jens Wollesen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da sidste etape i årets udgave af Danmark Rundt søndag startede på Stændertorvet, blev det samtidig en fin lille generalprøve på den mange gange større start for første landevejs-etape af Tour de France, der om to år skal foregå samme sted.

arrow Læs også: Plan for 2.000 lejligheder: Milliard til boligfornyelse

På en flot sensommerdag, hvor solen bagte ned over pladsen foran domkirken og det gule kongelige palæ, var langt over 1.000 mennesker mødt op for at se en række af de bedste danske ryttere og enkelte skrappe udlændinge, der kørte om at blive bedst i det største cykelløb på danske grund.

Direktøren for Danmark Rundt Jesper Worre gik afslappet rundt, men havde alligevel godt øje for, om alle detaljer nu var på plads. Han har efterhånden stået for løbet i mange år og er ekspert i at lægge spændende ruter for feltet.

Gode udråbere

På scenen foran det gamle røde rådhus var der levende musik, mens flere tilskuere efterhånden kom til.

Så blev det tid til at præsentere alle holdene og de førende ryttere. De to udråbere (boniteurs - der taler godt om tingene) klarede faktisk opgaven ganske fint, uden al for meget tomgangssnak, fordi de kendte deres stof ret indgående.

Den slags er med til at give kvalitet til et cykelløb. Her er det legendariske forbillede selvfølgelig David Mangeas, der var hovedspeaker hos Tour de France fra 1976 til 2014 og med sin enorme viden også blev kaldt 'det rullende bibliotek'.

Tomas Breddam kom også på scenen for at ønske god tur, og han fik dermed lejlighed til igen at få vist byens flotte borgmesterkæde frem.

Folk langs vejene

Den officielle start søndag i Danmark Rundt gik fra torvet ved det gamle rådhustårn, og herfra trillede rytterne så ned gennem Skomagergade, hvor ledsagebiler og motorcykler var linet op, så de kunne køre efter feltet og hjælpe, når der blev brug for det.

Vel udenfor byen på Holbækvej mod Svogerslev blev løbet så givet frit, så rytterne kunne skrue op for farten.

I det kuperede terræn vest for Roskilde var ruten lagt, så angrebsivrige ryttere med det samme havde mulighed for at slå et hul og komme væk. Samtidig kom feltet på den måde gennem flere tætbefolkede områder, hvor mange kunne møde op langs vejene for at se dem suse forbi.

Fra Lindenborgvej skulle de op gennem Kornerup og over til Kattinge. Videre forbi Kattinge Værk, Boserup Skov, Sankt Hans Hospital og ned ad Sankt Hans Gade til Byvolden, hvorfra turen så gik forbi Vikingeskibsmuseet og ud af Roskildes Strandvej: Frederiksborgvej.

Rytterne drejede sig ind i Himmelev ved Fynsvej og fortsatte så til St. Valby, Gundsølille, Østrup og ud af kommunen.

Hurtigere end brevene

Efter godt tre timers intens kørsel gennem Nordsjælland kom feltet til målet, hvor en rundstrækning skulle gennemkøres flere gange på den danske udgave af den flotte boulevard Champs Elysées: Frederiksberg Allé.

De kom frem til tiden helt efter planen, og på den måde kan man sige, at cykelløbets hovedsponsor Post Nord i dette tilfælde fik positiv reklame. Her var i hvert fald større succes med punktligheden, end mange ellers oplever med at få breve.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk