21. september 2020
Glæden og forventningen lyste ud af de mange børn på Stændertorvet.
gallery icon

Se billedserie

Glæden og forventningen lyste ud af de mange børn på Stændertorvet.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Barneglæden er tændt- Op mod 5.000 var med på Stændertorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barneglæden er tændt- Op mod 5.000 var med på Stændertorvet
Opdateret 30. november 2019 kl. 18:17
Roskilde Avis - 30. november 2019 kl. 18:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foto: Jens Wollesen
De mange børn glædede sig, allerede inden julemanden lørdag eftermiddag fik tændt det store juletræ på Stændertorvet - og det gjorde de også, da de gik derfra med deres forældre og bedsteforældre.

Op mod 5.000 mennesker i alle aldre var mødt frem til denne store Roskilde-begivenhed, hvor der samtidig tændes i alle gaderne for julebelysningen, som handelslivet med nødvendig hjælp fra kommunen har måttet kæmpe ekstra hårdt for i år.

En af de mange forventningsfulde deltagere var Kaj på 4 år fra Trekroner, der nu var blevet stor nok til selv at kunne cykle ind til byen. Som mange af de andre børn sad han på skuldrne af sin far Christian for bedre at kunne følge med i, hvad der foregik.

- Jeg er kommet for at se julemanden tænde juletræet, forklarede han spændt og fik opbakning fra sin far.

Strømmede til
Rundt om på hele torvet hoppede eller dansede forældre og bedsteforældre med deres børn for bedre at holde varmen på denne smukke men kølige eftermiddag.

Mens vintersolen gik ned over Latinerhaven bag det gamle røde rådhus, strømmede folk til, inden det store arrangement skulle gå i gang klokken 16.

Så tog borgmester Tomas Breddam ordet på tribunen og præsenterede eftermiddagens underholdning. Det skete dog uden at præsentere sig selv - så måske føler han allerede, at han er blevet kendt nok.

Roskilde Garden truttede troligt i deres forskellige horn, mens børnekoret fra Østervangs og Hedegårdenes skole flot sang flere af de traditionelle sange. De var også med til at gøre det til børnenes eftermiddag.

Endelig kom julemanden og steg til vejrs på den gamle brandbils stige for at få træet tændt. Traditionen tro måtte Breddam igen tælle ned fra 10 til 0 hele tre gange, før det lykkedes at få tændt træet og julebelysningen.

Julemedister hele året
Rundt om på torvet var der i dagens anledning opstillet en række boder, hvor folk stod i kø for at få stillet sulten og tørsten.

Ved pølsevognen var den medhjælpende pølsemand i sving. Han forsikrede, at der var god julemedister - men det er i øvrigt den samme, der bliver serveret hele vinteren og resten af året.

Henne i 'Spunken'. der er midlertidig åben med halmballer og buh-ko, var chefen Lene selv i gang med at udskænke gløgg, og interesserede kunne også få juleøl fra Herslev.

I flere af de andre boder var der både æbleskiver, gløgg og burgere med forskelligt indhold.

Gastronetten serverede endda fra sin madvogn løgsuppe med ost eller Confit de Canard (sprængt and) i sandwich.

Kulturministeren
Med til juletræets tænding var også landets kulturminister, der lige nu er på orlov og stadig samler kræfter, efter at hun i oktober fik et dødfødt barn. Joy Mogensen forbedereder sig nu på at tage fat igen efter nytår.

- I dag slapper jeg bare af, efter at det gennem 8 år var mig, der som borgmester skulle holde tale, spille - eller hvad de nu fandt på.

- Nu nyder jeg det bare, fortalte hun, imens hun gik rundt med sin bror, svigerinde og den tidligere kæreste Jens Müller.

tk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk