12. juli 2020
Banedanmark lukker jernbanen i uge 50 mellem Roskild og Køge. (Arkivfoto)
Banedanmark lukker jernbanen i uge 50 mellem Roskild og Køge. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Banedanmark lukker jernbane

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Banedanmark lukker jernbane
Opdateret 06. december 2019 kl. 14:04
Roskilde Avis - 06. december 2019 kl. 13:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Banedanmark lukker jernbanen fra Roskilde til Køge i uge 50 fra mandag 9. december kl. 5 til søndag 15. december kl. 5. Jernbaneoverkørslerne mellem Roskilde og Køge er lukkede periodevis.

Her tester de
• Mandag: Overkørsler er åbne fra kl. 5. • Tirsdag: Overkørsler er åbne. • Onsdag: Overkørsler er lukkede fra kl. 9. Overkørslerne er åbne fra 14-17. • Torsdag: Overkørsler er lukkede. Overkørslerne er åbne fra kl. 7 til 9 og 14 til 17. • Fredag: Overkørsler er åbne. • Lørdag: Overkørsler er åbne. • Søndag: Overkørsler er åbne. Fra kl. 05.00 er banen også åben.

Banedanmark går nu ind i den afsluttende fase af ibrugtagningen af det nye signalsystem mellem Roskilde og Køge, som skal give passagerne flere tog til tiden. Det er den første strækning i Østdanmark, der tager det nye signalsystem i brug.

Det nye signalsystem forventes taget i brug 15. december 2019. Inden systemet kan blive taget endeligt i brug på strækningen skal de sidste installationsarbejder og tests. Der vil flere hverdage være spærrede overkørsler og omlagte busruter. Jernbanen er spærret alle dage, og der indsættes togbusser. Rejseplanen.dk er opdateret med ændringerne.

Signalerne på jernbanen er gamle og slidte. De ældste stammer tilbage fra 1912. Banedanmark er derfor i gang med et af de største jernbaneprojekter i danmarkshistorien: At installere digitale signaler i tog og langs skinnerne. De nye signaler skal give passagererne flere tog til tiden, når det er rullet ud i hele Danmark. Det er komplekst, for Signalprogrammet udrulles samtidig med, at der årligt skal køres 196 mio. passagerer rundt på jernbanen i Danmark.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk