9. august 2020
#1194961
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ansatte flygter fra Jyllinge Skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ansatte flygter fra Jyllinge Skole
Roskilde Avis - 10. oktober 2018 kl. 12:46
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På første skoledag i år fik lærerne og pædagogerne på Jyllinge Skole at vide, at et bredt flertal af Roskilde politikere ønsker at lægge Jyllinge Skole sammen med Baunehøjskolen fra august 2019.

arrow Læs også: Lukningstruet: Klub Engen får endnu en chance

Forslaget var som at begynde skoleåret med at få en spand koldt vand i hovedet, forklarer tillidsmand Lis Villumsen Sørensen.

Siden da er der kommet 10 opsigelser fra lærere og pædagoger.

- Vi kender selvfølgelig ikke årsagen hos alle, men vi ved, at det er langt flere opsigelser end sædvanligt på dette tidspunkt af skoleåret, siger tillidsmanden, der har arbejdet som lærer på skolen i 15 år.

Useriøse politikere
Lis Villumsen Sørensen beskylder politikerne for at være useriøse i deres fremgangsmåde med en mulig sammenlægning, fordi de ikke har sat sig ind i, hvordan skoleåret fungerer.

- Det er vanvittigt, at sige, at vi skal slås sammen til skolestart næste år, det kan vi slet ikke nå. Skolerne er allerede ved at planlægge næste skoleår nu, siger Lis Villumsen Sørensen og forklarer, at forældrene er ved at melde nye elever til skolen. Nu ved ingen i hvilken skole, de kommer til at gå.

Lærerne skal også til at vælge fag, selvom de ikke ved, hvilken skole, de kommer til at høre til.

- Det giver alt for meget utryghed, at tingene skal gå så hurtigt, og at ingen ved, hvad der skal ske, siger Lis Villumsen Sørensen. Hun savner desuden, at skolerne bliver draget ind i sagen før løbet er kørt.

Hun mener, at Roskilde Kommune risikerer at drive både lærere, pædagoger og børn hen på privatskoler, hvilket er tendensen i mange andre kommuner, hvor skolerne bliver behandlet dårligt.

Tag ansvar politikere
Lis Villumsen Sørensen mener desuden, at politikerne bør tage ansvar for deres beslutninger.

I stedet for at tage ansvaret selv, har de bebudet, at det er skolebestyrelserne, der skal finde frem til, hvordan skolerne med de tilsammen 1.400 elever skal lægges sammen.

Et er dog sikkert, det er, at der hvis sammenlægningen bliver en realitet, skal der kun være en ledelse, og en bestyrelse på skolerne, og at Jyllinge Skole skal have 10 færre klasser. I aften bliver skolernes fremtid besluttet på Byrådsmødet.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk