25. maj 2020
(Foto: Kenn Thomsen)
(Foto: Kenn Thomsen)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning for fælles skolefest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning for fælles skolefest
Opdateret 27. marts 2019 kl. 23:22
Roskilde Avis - 27. marts 2019 kl. 23:04
Af Jan Partoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådet stod fast på beslutningen om at droppe en fælles fest for folkeskolens afgangsklasser, men til gengæld blødte Skole- og Børneudvalgets formand op i sin fortolkning af, hvor mange skoler, der måtte gå sammen om at holde en fælles fest for deres elever.
- Det er rigtigt, at vi har vedtaget model 3, men der ikke sat tal på hvor mange skoler, som må samarbejde om en fælles fest, sagde udvalgsformand fra Skole- og Børneudvalget Jette Henning fra Socialdemokratiet i sin afsluttende kommentar til debatten.

arrow Læs også: Skoleudvalg under pres: De vil stoppe festen

Model tre, som Jette Henning nævner, er den, hvor skolerne selv skal stå for afslutningsfesten. Hun har tidligere sagt til Roskilde Avis, at muligheden for at gå sammen ikke gjaldt, hvis alle kommunens skoler ville gå sammen om en fælles fest.

Punktet om skolernes afslutningsfest, var ellers afgjort i Skole- og Børneudvalget. Her var det også model tre, der var vedtaget. Lars Lindskov fra Konservative og Henrik Stougaard fra Enhedslisten havde fået sat punktet om afslutningsfesterne på byrådets dagsorden. De ville have vedtaget model 2, som var en fælles afslutningsfest, hvor alkohol ikke var tilladt. Undervejs i debatten fik de opbakning fra Dansk Folkeparti, dog med den tilføjelse, at festerne skulle evalueres efter to år. Det til sluttede de to forslagsstillere sig som en god ide.

Til afstemningen om model 2 fik forslaget dog kun tilslutning fra Dansk Folkeparti, Konservative og Enhedslisten. De øvrige var imod. Det betød at det er model 3, der blev vedtaget.
- Man kan godt kalde det en lille sejr, siger Henrik Stougaard.
- Nu er der ikke nogen begrænsning skolernes mulighed for at lave en samlet fest, og det var det, der var målet med vores forslag.

arrow Politiet til forældremøde: Bedst med fælles skolefest
26. marts 2019 kl. 16:06 Opdateret: kl. 10:39
arrow Læsere på Facebook til byrådet: Hold nu den skolefest
24. marts 2019 kl. 00:09 Opdateret: kl. 10:07
arrow I Byrådet: Politikere vil have fælles sidste skoledag genindført
21. marts 2019 kl. 05:13 Opdateret: kl. 14:08
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk