31. maj 2020
Billederne blev behørigt kommenteret og diskuteret over et køligt glas hvidvin.
gallery icon

Se billedserie

Billederne blev behørigt kommenteret og diskuteret over et køligt glas hvidvin.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Åbning af Roskilde Åben: Kultur gør Roskilde stærk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning af Roskilde Åben: Kultur gør Roskilde stærk
Opdateret 09. november 2019 kl. 15:38
Roskilde Avis - 09. november 2019 kl. 15:28
Af Foto: Thomas Olsen.
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et omfattende kulturliv er med til at gøre Roskilde til en langt stærkere og mere attraktiv by, end dens størrelse ellers lige lægger op til.

Denne tydelige sammenhæng blev understreget igen, da tilskuerne strømmede til lørdag ved åbningen af Roskilde Kunstforenings store årlige udstilling 'Roskilde Åben'.

Som tidligere år var der stor tilslutning, så de små lokaler i vestfløjen ved Det Kongelige Palæ på Stændertorvet hurtigt blev fyldt med tæt trængsel.

I alt 81 værker var blevet udvalgt til udstillingen blandt over 500 indsendte bidrag. Bag udvælgelsen stod tre censorer: Maleren Peter Carlsen, billedhugger Kristian Dahlgaard og keramiker Vibeke Buciek.

Kunstforeningens formand Jes Nysten glædede sig over den store interesse, og kom med censorernes begrundelse for de fire uddelte priser:

Tre af priserne kom fra foreingen og en fra Roskilde Avis, der gik til Heidi Dacke for tre arbejder i bemalet træ uden titel.

Glad for Roskilde
Den 50-årige kunstner bor med sin familie i Soderup mellem Ågerup og Fløng. Hun har tidligere arbejdet som både frisør og zoneterapeut, men har i de seneste år kunnet bruge al sin tid på kunsten.

For et par år siden vandt hun også 3. prisen fra Roskilde Kunstforening i samme udstilling Roskilde Åben.

- Jeg kommer ofte til Roskilde. Det er en meget inspirerende by, fordi her sker så meget indenfor kulturlivet, fortæller Heidi Dacke.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk