27. oktober 2020
(Arkivfoto: Erling J.)
(Arkivfoto: Erling J.)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 90 procent af maden på Festivalen er økologisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90 procent af maden på Festivalen er økologisk
Roskilde Avis - 28. juni 2017 kl. 06:17

Deltagerne på Roskilde Festivalen, der en gang væltede sig i både smat og junk-food, spiser nu langt sundere.

arrow Læs også: Video: Festivalgejsten er tændt

På kun fire år har arrangørerne fået gennemført en stor omlægning, så 90 procent af maden i 120 boder nu er økologisk.

Festivalen har fået nedbragt madspildet i løbet af de otte dage, og samtidig er det i et samarbejde med både foreningerne og leverandørerne lykkedes at finde økologiske alternativer til standard-varerne.

Som eksempler på denne omlæging nævner Hans Christian Smed, der er chef i afdelingen for Salg og Partnere hos Festivalen,:

Tuborgs nye ufiltrerede øl RÅ og nye mejeriprodukter fra Naturmælk.

Eget mærke
Samtidig har Festivalen i samarbejde med Fødevarestyrelsen fået udarbejdet sit helt eget økologi-mærke til boderne.

- Bag mærket ligger et stort arbejde, og det er et officielt stempel på, at økologien er i orden hos den enkelte bod, forklarer Hans Christian Smed.

Alle tallerkener, bestik, krus og glas på festivalen er i øvrigt fremstillet af biomaterialer, der nedbrydes i naturen, f.eks. majsstivelse, plantefibre og affald fra sukkerrør.

arrow Billedserie: Før det går løs
27. juni 2017 kl. 17:00 Opdateret: kl. 19:50
arrow Grundsmag-bod på festival: Spis en hest
27. juni 2017 kl. 15:15 Opdateret: kl. 14:50
arrow McDonald's: Festival-folket gider godt at besøge byen
27. juni 2017 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:41
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk