18. juli 2019
En almindelig mellemklasse familiebil passer lige præcis ind i båsen. Bilen er en Peugeot 508, der måler 185 i bredden. Hvis man har en bredere bil, får man et alvorligt og dyrt problem, hvis man parkerer på stedet. (Foto: Anette Gundlach)
gallery icon

Se billedserie

En almindelig mellemklasse familiebil passer lige præcis ind i båsen. Bilen er en Peugeot 508, der måler 185 i bredden. Hvis man har en bredere bil, får man et alvorligt og dyrt problem, hvis man parkerer på stedet. (Foto: Anette Gundlach)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video fra opkørsel i p-hus: Sådan undgår man p-afgifter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video fra opkørsel i p-hus: Sådan undgår man p-afgifter
Roskilde Avis Paperboy - 01. september 2018 kl. 06:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis man vil teste byens nye parkeringshus af, skal man følge nogle regler for at undgå at få en afgift.

arrow Læs også: Nye parkeringsregler i centrum: Langtidsparkerende bilister skal væk

Afsnitsleder Gitte Sloth Nielsen fortæller, at når skilte med parkeringsregler er sat op i p-huset, så kommer byens p-vagter også til at gå rundt og tjekke bilerne på stedet.

Først og fremmest må man parkere på stedet i tre timer.

Afsnitslederen forklarer, at det er tilladt at parkere på kantlinjen af den optegnede linje i båsen, så længe bilens hjul holder sig inden for kantlinjens yderste kant.

- I dette tilfælde vil p-vagterne ikke lægge en afgift, da man jo sagtens kan bruge p-båsene ved siden af. Der er formentligt også plads nok til, at andre biler kan manøvre rundt bag denne bil, forklarer Gitte Sloth Nielsen.

- Husk på, at reglen er til for at sikre fremkommeligheden og trafiksikkerheden. P-pladser skal udnyttes optimalt, det er hovedtanken bag regelsættet.

Man skal dog være opmærksom på, at private parkeringskontrolfirmaer kan vælge at sætte andre regler for parkering i båse. Der er eksempler på, at de pålægger afgifter, hvis ikke hele bilen parkerer indenfor stregerne.

- De kommunale p-vagter har fokus på trafiksikkerhed og fremkommelig og vil derfor prioritere deres indsats herefter. Som bilist kan man vælge at følge FDMs eget råd, om at finde en bås, som bilen kan holde i uden at røre stregerne.

I starten af sidste uge var der endnu ikke sat skilte om parkeringsregler om max bilhøjde op. Det lovede Gitte Sloth Nielsen blev gjort i slutningen af sidste uge.

arrow Grønt lys til torsdagstræf med biler på havnen
04. december 2018 kl. 12:15 Opdateret: kl. 12:22
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk