22. oktober 2019
Roskilde Festivalen skal have ny folkevalgt frontfigur efter generalforsamlingen torsdag.
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Festivalen skal have ny folkevalgt frontfigur efter generalforsamlingen torsdag.
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods rekordoverskud: Roskildes Festival-formand blev væltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods rekordoverskud: Roskildes Festival-formand blev væltet
Opdateret 05. april 2019 kl. 10:48
Roskilde Avis - 05. april 2019 kl. 10:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods et rekordoverskud efter alle tiders vellykkede Roskilde Festival i 2018, skal der nu vælges en helt ny formand for den forening, der står bag det kæmpemæssige arrangement Dyrskuepladsen.

Den hidtidige formand Steen Jørgensen blev nemlig ikke genvalgt til bestyrelsen på generalforsamlingen torsdag aften, selv om han stillede op. Bestyrelsen skal nu ved sit konstituerende møde på mandag finde en helt ny formand.

Fredag morgen var det ikke muligt at få nogen kommentarer om, hvorfor Steen Jørgensen er blevet vraget. Men trods sine efterhånden mange år på posten lykkedes det ham aldrig at gøre sig gældende for alvor i den lokale offentlighed i Roskilde.

Stor velgørenhed
I en pressemeddelse lægges der vægt på det flotte overskud til Festivalen selv på 19,2 mio. kroner, som nu bliver brugt til velgørende formål i Roskilde-området og andre steder.

Samtidig hentede de mange foreninger, der udfører frivilligt arbejde på Dyrskuepladsen med at sælge mad og løse andre opgaver, et rekordhøjt beløb på 32,6 mio. kroner.

Disse penge vil nu blive anvendt hos sportsklubber, spejdere og mange andre, der stiller titusinder af frivillige til rådighed for at få det store arrangement til at køre rundt rent praktisk.

Ved selve generalforsamlingen blev der givet 900.000 til organisationen Rapolitics, som arbejder med at fremme udsatte unges samfundsdeltagelse gennem dialog, storytelling og rap.

Progressiv kultur
Roskilde Festivals administrerende direktør Signe Lopdrup er også meget tilfreds:

- Festival 2018 vil ikke kun stå som en fantastisk og succesfuld oplevelse, hvor 130.000 deltagere og frivillige sammen skabte en progressiv og nysgerrig kulturbegivenhed.

- Men det var også en festival, der igen gav vores forening mulighed for at leve op til det almennyttige formål og være til gavn for børn og unge mennesker med vores donationer. Det kan vi alle være meget stolte af.

Den solide økonomi for det store arrangement på Dyrskuepladsen betyder samtidig, at man nu i 2019 styrker sin position som Nordens førende musikbegivenhed, når man på Dyrskuepladsen kan præsentere navne som: The Cure, Cardi B, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens, Janelle Monáe, Travis Scott og Vampire Weekend.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk