16. november 2018
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere køkkenchef i Lê Lê: Åbner restaurant i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere køkkenchef i Lê Lê: Åbner restaurant i Roskilde
Roskilde Avis Paperboy - 04. november 2018 kl. 06:24
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kokken Thong Dinh Le var med til at åbne restaurant Lê Lê på Vesterbrogade i København sammen med familien Le.

arrow Læs også: Exkøkkenchef på Lê Lê i ny restaurant: Vildt besøg på første åbningsdag

wNu åbner han streetfood-spisestedet AN NO i Roskilde sammen med sin kone Lam Ngoc Thi Vy.

Thong Dinh Le, der er opvokset i Roskilde, kom til Danmark som ni-årig.

Han er uddannet kok og har arbejdet som sådan i mere end 20 år i Danmark.

Kokken lærte storebroren i Lê familien at kende, da de begge arbejdede på restaurant Balkonen i Tivoli. Hvor Thong Dinh Le var souschef.

Lê-broren fortalte, at han ønskede at åbne en restaurant. De blev enige om at tage sammen til Vietnam for at undersøge madtraditionerne nærmere. Rejsen dannede grundlaget for Lê Lê, der åbnede efterfølgende, og her var Thong Dinh Le køkkenchef i flere år.

Siden rejste han igen til Saigon i Vietnam, hvor han oprindeligt kommer fra. Her blev han i ti år for at lære sit fødeland og maden at kende som voksen.

I Vietnam kokkererede han i sin egen cafe, og han lærte sin kone at kende, smiler han glad.

I løbet af de ti år dykkede han endnu dybere ned i det originale vietnamesiske køkken og traditioner.

Men så havde han også fået nok af de østlige breddegrader og han tog familien, der nu var blevet til tre, med sig mod nord, nærmere betegnet til Roskilde.

Streetfood i Roskilde
De grønne vægge med de knaldgule og -brune skodder buldrer mod øjnene indenfor på det nye spisested, der åbner lørdag 10. november.

Rundt om det lange plankebord står plasticstole i klare farver. De er importeret direkte fra Vietnam.

- Sådan ser det ud i et gadekøkken i Saigon, siger Thong Dinh Le og peger på et stort billede fra den vietnamesiske by, der fylder hele den ene væg.

- Vi vil have et typisk gadekøkken her i Roskilde. Man kan enten vælge at spise her eller tage maden med hjem, siger han og forklarer, at meningen er, at der skal være masser af trafik for at skabe den rette stemning.

Ideen bag stedet er at servere frisk autentisk hjemmelavet vietnamesisk mad som det fås i Saigons små gadekøkkener.

Navnet AN NO er vietnamesisk og betyder "spis mæt".

Parret glæder sig til at åbne spisestedet, der ligger tæt på deres hjemadresse. Dermed kan de hurtigt komme frem og tilbage mellem arbejdsplads og deres to små børn.

Både Thong Dinh Le og Lam Ngoc Thi Vy kommer til at stå bag gryderne og tilberede supper, risruller, nudler og meget andet traditionel vietnamesisk mad.

Adressen er Helligkorsvej 4A.

Blå bog

Uddannet kok
Var med til at starte Lê Lê op.

Souschef på Restaurant Påfuglen i Tivoli.

Souschef på restaurant Balkonen i Tivoli.

Cafe-ejer i Saigon

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk