24. maj 2019
En ny analyse skal vise, om den kommende FGU-uddannelse bør placeres på den gamle Gråbrødre Skole eller ved erhvervsskolerne på Maglegårdsvej.
En ny analyse skal vise, om den kommende FGU-uddannelse bør placeres på den gamle Gråbrødre Skole eller ved erhvervsskolerne på Maglegårdsvej.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde laver analyse for at finde: Den bedste plads til ny grunduddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde laver analyse for at finde: Den bedste plads til ny grunduddannelse
Opdateret 07. november 2018 kl. 11:17
Roskilde Avis Paperboy - 07. november 2018 kl. 11:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde vil nu gennemføre en analyse af, hvor man bedst kan placere den kommende FGU-uddannelse, der er beregnet til unge, som er gået i stå med uddannelse og arbejde.

Denne undersøgelse skal både se på prisen for at indrette det nye undervisnings-center - men samtidig også tage hensyn til, hvor der kan skabes det bedste studiemiljø, besluttede byrådets centrale Økonomiudvalg onsdag.

Hidtil har Roskildes socialdemokratiske regeringsparti været mest indstillet på at vælge den gamle Gråbrødre Skole, der har været brugt af aftenskolerne, som nu er ved at flytte til Kildegården.

For den løsning taler også nærheden til Roskilde station og busplads, naboskabet til VUC i Allehelgensgade - samt i det hele taget en attraktiv placering i Bymidten.

Venstre har derimod foreslået at sælge Gråbrødre Skole, så kommunen kan få lidt penge i kassen.

I stedet skal FGU-uddannelserne så rykke ud til erhvervsskolerne ved Maglegårdsvej. Her kan der findes plads på Handelsskolen eller på det lukkede Bomi, som ligger midt i det hele.

Fordelen ved den løsning er ikke mindst, at disse unge her kan blive inspireret til at komme i gang med en erhvervsfaglig uddannelse, som der er stærk brug for, fordi færre bliver håndværkere. Det kan de blive inspireret til ved at gå her ved siden af Handelsskolen, Teknisk Skole og Slagteriskolen.

tk

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk