23. august 2019
Arkitektfirmaet Effekt stod bag det oprindelige vinderforslag med en stor undergang, der her ses fra Hersegade. Nu skal de også være med til at ændre i projeket.
Arkitektfirmaet Effekt stod bag det oprindelige vinderforslag med en stor undergang, der her ses fra Hersegade. Nu skal de også være med til at ændre i projeket.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Røde Port-byggeri skal ændres: Færre butikker og flere kontorer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Røde Port-byggeri skal ændres: Færre butikker og flere kontorer
Roskilde Avis Paperboy - 20. december 2018 kl. 06:04
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Røde Port-byggeriet skal ændres, så der bliver færre butikker og flere kontorer eller boliger i det store projekt, som er planlagt på den sydlige side af Roskilde Station.

Denne vigtige ændring står klar efter byrådets møde onsdag, hvor det blev vedtaget at fortsætte, efter at kommunens overtagelse af arealet fra staten nu er ved at blive til en realitet.

Byrådet besluttede, at forvaltningen skal arbejde videre med ændringerne sammen med arkitekt Claus B. Hansen, der for 10 år siden fik ideen til Røde Port, og som allerede har måttet ændre på det flere gange. I dette arbejde deltager også arkitektfirmaet Effekt, der har udarbejdet det nuværende vinderprojekt ved en stor konkurrence.

De vigtigste ændringer bliver færre kvadratmeter til butikker - og sandsynligvis ikke noget stormagasin, bl.a. fordi der nu er mindre brug for fysiske forretninger, efter at nethandel har vundet kraftigt frem.

I stedet skal der så være flere kontorer og eller boliger, som vil være godt placeret lige her klos op ad en af landets største stationer, så både ansatte og beboere også let kan komme til og fra med kollektiv transport.

På den måde kan man få nok underjordiske parkerings-pladset i forhold til behovet og undgår, at overskydende biler kommer til at holde i kvarterets gader, hvor der allerede er et stort pres.

Den store undergang
Alle partierne var enige om at bevare det vigtigste i Effekts vinder-projekt, nemlig en stor bred undergang under stationen. Den skal binde Roskilde sammen på en ny måde og gennembryde den barriere, som jernbanen altid har udgjort i byen.

Enhedslistens Henrik Stougaard var tilfreds med, at projektet nu bliver reduceret. Men han lod forstå, at kommunen efter hans opfattelse ikke er bundet til at forsætte samarbejdet med Claus B. Hansen.

Venstres leder Jette Tjørnelund mente, at Røde Port fortsat er et visionært og vigtigt projekt for Roskilde. Bl.a. fordi det vil give mange arbejdspladser og nye indbyggere til at skabe mere liv i centrum.

- Vi har haft mange forskellige ønsker til dette projekt, og midt i det hele fik Socialdemokratiet gjort det endnu vanskeligere, da man besluttede, at der også skulle være almennyttige boliger i byggeriet.

Alle oplysninger frem
Lars Lindskov (K) var tilfreds med, at projektet nu rettets til. Dermed reduceres risikoen for, at Roskildes eksisterende handelsliv bliver 'kannibaliseret' pga. for mange butikker i området. Han var ligeledes utilfreds med, at S har tvunget Claus B. Hansen til at indføje almene boliger i Røde Port.

- Vi har brug for nogle flere boliger i centrum og et stort hotel, der bl.a. vil være en stor hjælp til at få kongresser og andre arrangementer til Roskilde-hallerne.

- Men informationerne omkring projektet har været alt for flydende og usikre. Nu vil jeg foreslå, at alle de involverede parter samles, så vi er sikre på, at alle oplysninger kommer frem. Det skal være kommunens forvaltning, medlemmer af byrådet, Claus B. Hansen og repræsentanter for det nuværende handelsliv.

Socialdemokratiets ordfører Daniel Prehn fremhævede, at kommunen skal være sikker på, at der bliver nok p-pladser som svarer til behovet fra Røde Port.

- Så kan jeg ikke forstå kritikken af, at der også skal være almene boliger, efter at loven gav mulighed for at stille dette krav. Vi er vel alle interesserede i at få en blandet by, hvor folk uden de store indtægter også får en chance for at bo i centrum af Roskilde.

Merete Dea Larsen (DF) var tilfreds med, at der nu endelig begynder at ske noget, efter at projektet har været undervejs i så mange år.

- Vi tror på, at en ændret fordeling i byggeriet vil være en fordel, forklarede hun.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk