16. februar 2019
Den 8.000 kvm. store hovedbygning på RUC har stået tom i flere måneder, men fremstår nu helt nyrenoveret og tidssvarende. Her er det den nye reception. Foto: Bygningsstyrelsen
gallery icon

Se billedserie

Den 8.000 kvm. store hovedbygning på RUC har stået tom i flere måneder, men fremstår nu helt nyrenoveret og tidssvarende. Her er det den nye reception. Foto: Bygningsstyrelsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Renoveret RUC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Renoveret RUC
Roskilde Avis Paperboy - 22. januar 2019 kl. 12:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

RUC har fået overdraget nøglerne til en totalrenoveret og moderniseret universitetsbygning. Bygning 3 bliver Roskilde Universitets hjerte og hovedbygning på campus med reception og undervisning i stuen og kontorer til universitetsledelsen på 1. sal.

Den 8.000 kvm. store bygning er blevet åbnet op indvendigt, og ombygningen har givet brugerne mere plads og en mere overskuelig indretning. Udover receptionen får universitetets Institut for Mennesker og Teknologi i stueetagen tre store undervisningslokaler og rum til Ph.d.-studerende. På 1. sal kan universitetsledelsen se frem til nye storrumskontorer og moderne mødefaciliteter.

Fremtidssikret

Bygningen, der er RUC's tredje største, havde stået tom i flere måneder, fordi den ikke levede op til brugernes behov. Universitetet og Bygningsstyrelsen besluttede derfor at renovere bygningen, og den er i løbet af 2018 blevet omdannet til en moderne administrations- og undervisningsbygning. Projektet er muliggjort fra en pulje på 750 mio. kr., der er afsat til såkaldt funktionel fornyelse og ekstraordinært vedligehold af de danske universiteter.

RUC's nye hovedbygning lever op til nutidige energikrav, hvor der blandt andet er etableret ny ventilation, solafskærmning og køling. Derudover er bygningen designet til at kunne ændres, når behovene skifter i fremtiden.

Brugernes behov ændrer sig naturligt over tid, og vi har derfor tænkt fleksibilitet ind i renoveringen. Det betyder, at vægge kan flyttes og rum ændres, uden at bygningens nye tekniske installationer som varme, køling og ventilation påvirkes eller skal omlægges. Det gør det langt nemmere og ikke mindst billigere at ændre bygningen i fremtiden, siger Bygningsstyrelsens direktør Rasmus Brandt Lassen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk