22. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Parodien fortsætter: Svømmehal lukker et halvt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Parodien fortsætter: Svømmehal lukker et halvt år
Roskilde Avis - 02. april 2019 kl. 00:04
Af Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parodien med Roskildes nye svømmehal fortsætter, for uheldene og forsinkelserne i Roskilde Badet vil åbenbart ingen ende tager.

Ikke nok med, at byggeriet af den nye svømmehal er mere end et år forsinket, nu bliver den gamle del også nødt til at lukke ned et halvt år, fordi loftspladerne over 25 meterbassinet er løse, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Allerede i januar valgte man at lukke bassinet for at undersøge sagen nærmere, hvilket altså har resulteret, at man har fundet frem til, at det skal renoveres.

Både den nye og den gamle del af badet, regner man i øjeblikket med, står klar til åbning i februar 2020, og ikke i slutningen af dette år, som der ellers blev meldt ud i januar i år.

- Det er møg irriterende for alle vandhundene i kommunen, at loftet i den eksisterende svømmehal nu skal renoveres. Det kommer til at betyde en længere lukkeperiode, og det er super ærgerligt. Eneste trøst er, at vi kommer til at have en fantastisk svømmehal, når vi kommer ind i det nye år, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Claus Larsen.
Hvad renoveringen kommer til at koste, er endnu ikke meldt ud.

arrow Læs også: Karsten Lorentzen: Ny undersøgelse af svømmehals-byggeriet
Forventet forsinkelse

Byggeriet af den nye del af svømmehallen har lige fra starten af været omgærdet af tavshed og mistanke om, at det blev forsinket og dyrere end planlagt.

Planen var, at svømmehallen skulle åbne for to måneder siden, altså i januar i år. Men selvom man med det blotte øje sidste vinter kunne se, at håndværkerne slet ikke var begyndt at grave ud til bassinet, som planlagt, holdt både kommune og ansvarlige politikere kortene tæt inde på kroppen. Og i mange måneder nægtede de at indrømme, at byggeriet var forsinket.

I august 2018 kom indrømmelsen, om at det hele var forsinket og at prisen på byggeriet steg.

Bent Jørgensen (V)har fulgt forløbet tæt hele tiden, og han er en af dem, der hele tiden har været meget kritisk på grund af den urealistiske tidsplan og økonomi, der var med til at få trumfet svømmehallen igennem på den nuværende placering, i stedet for at få bygget en helt ny og billigere hal, der eksempelvis kunne ligge i Trekroner.

Dengang sagde han til Roskilde Avis, at det var en skandale, at budgetparterne ikke kunne holde prisen, og at den ekstra store regning nu ville blive sendt videre til skatteborgerne.

Politikeren regnede han med, at svømmehallen ville blive mindst seks millioner kroner dyrere end planlagt. En del af beløbet kunne man dog tage fra driften, fordi byggeriet kom senere i gang end planlagt.

Planerne om svømmehallen i Roskilde går tilbage til 2013.

I mens har man i nabokommunen Høje Tåstrup længe kunnet boltre sig i vandet i en ny svømmehal med et bassin på hele 50 meter.

Her begyndte man med planlægningen senere end i Roskilde, og hele byggeriet er for længst færdigt og taget i brug.

arrow Slut med svømning i Roskilde Badet: 25 meters bassin lukket
23. januar 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 11:35
arrow Svømmehal færdig i sommeren 2019
23. november 2018 kl. 01:15 Opdateret: kl. 09:43
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk