30. maj 2020
Projektet med et nyt stadion i Rådmandshven må udsættes, fordi det er blevet betydeligt dyrere end  forudset, når der også skal betales moms.
gallery icon

Se billedserie

Projektet med et nyt stadion i Rådmandshven må udsættes, fordi det er blevet betydeligt dyrere end forudset, når der også skal betales moms.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt stadion udsættes: Moms gør det dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt stadion udsættes: Moms gør det dyrere
Opdateret 12. juni 2019 kl. 11:38
Roskilde Avis - 12. juni 2019 kl. 11:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskildes nye stadion i Rådmandshaven må udsættes, fordi projektet er blevet langt dyrere end forudset. Derfor må kommunen sammen med Svogerslev-udvikleren Hans-Bo Hyldig, der skal stå for byggeriet, nu finde ud af at komme videre.

arrow Læs også: Claus B. ryger ud af Røde Port: Kommunen vil køre med staten

Problemerne er opstået, fordi der skal betales moms af byggeriet, når det foregår i et kommunalt-privat samarbejde.

I første omgang havde de juridiske rådgivere ellers oplyst, at det ikke var tilfælde. Denne ændring betyder en fordyrelse på mindst 40 millioner kroner.

Sagen blev behandlet på Økonomiudvalgets møde onsdag formiddag, hvor borgmester Joy Mogensen forelagde den nye situation.

Kommunen befinder sig midt i en stor sparerunde, og kan derfor ikke i øjeblikket skyde 40-50 mio. kroner ekstra ind i budgettet. Derfor er man blevet enig med Hyldig om at udsætte starten på byggeriet, der var planlagt til i år, mens andre muligheder undersøges i mellemtiden.

Opgradering og tilskud
I det hidtidige projekt indgår 10.000 siddepladser på fire store tribuner, hvori der samtidig placeres en lang række andre funktioner.

Ingen regner med, at FC Roskilde eller andre lokale fodboldklubber lige med det første vil kunne trække tilskuertal i den størrelse til sine hjemmekampe.

Men stadion får så stor kapacitet, fordi tribunerne og bygningerne skal rumme mange andre funktioner, bl.a. omklædningsrum, sportshotel, college, erhvervsvirksomheder og boliger.

Med lejeindtægten fra disse lokaler kan Hyldig og de andre private investorer få deres investering hjem igen. De betaler for opførelsen, mens kommunen lægger grund til.

To muligheder
I princippet har Hyldig og kommunen nu to muligheder:

Man kan opgradere projektet med flere boliger og erhvervslokaler, så der bliver større indtægter til at betale fordyrelsen. Men det vil så kræve en helt ny lokalplan i forhold til den nugældende, der allerede er vedtaget.

Eller man kan afvente, at kommunen skulle få råd til at skyde 40-50 mio. kroner ind i projektet.

Derfor forekommer det første alternativ nok mest realistisk.

Ny dispensation
I mellemtiden må borgmesteren og FC Roskilde så gå til DBU for at få en ny dispensation, da den nuværende Roskilde Idrætspark slet ikke lever op til de krav, der stilles for at spille i 1. division.

Hidtil har man fået lov at spille midlertidigt, fordi et nyt stadion var på vej, men hvis det nu udskydes på ubestemt tid, ser det værre ud.

I værste fald kan FCR så blive tvunget til at spille sine hjemmekampe i Slagelse eller måske i Køge, der netop er blevet færdigt med sin nye opvisningsbane på samme sted, hvor det historiske Køge Stadion lå.

tk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk