27. juni 2019
På Schmeltz plads var der trængsel og alarm før jul.
gallery icon

Se billedserie

På Schmeltz plads var der trængsel og alarm før jul.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye parkeringsregler i centrum: Langtidsparkerende bilister skal væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye parkeringsregler i centrum: Langtidsparkerende bilister skal væk
Roskilde Avis Paperboy - 25. december 2018 kl. 00:05
Af Tekst og foto: Anette Gundlach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Julehandelen i Roskilde bar blandt andet præg af, at bilister cirklede rundt om de bynære parkeringspladser, hvor det var svært at finde plads.

arrow Læs også: Grønt lys til torsdagstræf med biler på havnen

Det kommer sandsynligvis til at ændre sig i fremtiden, hvor nye parkeringsregler træder i kraft. Dermed kan bilisterne ikke længere holde uforstyrrede næsten en hel arbejdsdag midt i byen, som de kan i dag, selvom det egentlig er ulovligt.

Politikerne i Plan- og Teknikudvalget har vedtaget, at reglerne for parkeringen skal ændres, så flere bliver tvunget til at holde i kortere tid midt i byen.

Det er kun et spørgsmål om tid, før forvaltningen har sat de nye tider op, og så er det dem, der gælder, forklarer udvalgsformand Tomas Breddam fra Socialdemokratiet.

Hurtigt væk igen
I dag kan man som bekendt sætte bilen i to timer i parkeringszonen midt i byen i tidsrummet mellem kl. 10 og 19 på hverdage på for eksempel Schmeltz Plads. På eksempelvis Sortebrødre Plads må man holde i tre timer.

Efter en ny bekendtgørelse trådte i kraft for et par år siden, tjekkede p-vagter ikke bilerne, før de første tilladte to eller tre timer var gået.

Det betyder dermed, at man i dag på p-pladser med to-timers parkering i perioden mellem klokken 10 og 19 kan stille p-uret til klokken 12, og til klokken 13 ved tretimers parkering, selvom man sætter bilen på stedet tidligt om morgenen, når man skal på arbejde.

Herefter kan man uforstyrret holde bilen på stedet frem til klokken 14 på steder med to-timers parkering og frem til klokken 16 med tretimers parkering.

I fremtiden starter tidsrummet, hvor man må parkere i to eller tre timer på p-pladserne i byen allerede klokken 7 om morgenen.

Det vil sige, at man kan sætte parkeringsskiven til klokken henholdsvis 9 eller 10, hvis man kommer tidligt. Man skal dermed senest være væk igen klokken 11 eller klokken 13.

arrow Video fra opkørsel i p-hus: Sådan undgår man p-afgifter
01. september 2018 kl. 06:45 Opdateret: kl. 11:06
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk