15. juli 2019
Den nye hovedaktionær Carsten Salomonsson prøver nu af skaffe nye investorer og flere sponsorer, der kan være med til at redde FC Roskilde. (Foto: Jan Partoft)
Den nye hovedaktionær Carsten Salomonsson prøver nu af skaffe nye investorer og flere sponsorer, der kan være med til at redde FC Roskilde. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny FCR-ejer:Bolden skal bare rulle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny FCR-ejer:Bolden skal bare rulle
Roskilde Avis Paperboy - 16. marts 2019 kl. 06:08
Af Torben Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- For mig skal fodbolden bare rulle rundt, og en stor fin by som Roskilde har brug for at have et hold med i toppen. Derfor er jeg nu gået ind og vil sammen med andre prøve at redde klubben i 1. division.

Sådan fortæller den 59-årige Carsten Salomonsson om, hvorfor han nu har overtaget aktiemajoriteten i FC Roskilde. Her prøver han at samle investorer og sponsorer, så den kan fortsætte.

- Jeg har altid været glad for fodbold, siden jeg som 4-årig blev meldt ind i Fremad Amager. Siden var jeg også med til at få den klub tilbage i 2. division, da den var gået fallit og røg ned i Københavns-serien.

Shipping og hotel
Carsten Salomonsson understreger, at han ikke er i familie med den kendte Fremad Amager-profil, Henry Salomonsson, der i sin tid spillede på det berømte Stjernehold sammen med Dirch Passer, Flemming Nielsen og andre stjerner.

Oprindelig blev han udlært indenfor shipping og blev så direktør hos den danske afdeling af transport-koncernen TNT. Siden blev han chef for Falcks sikkerhedsfirma og var ejer af Hotel Amager ved Christmas Møllers Plads. Det solgte han i efteråret til en fornuftig pris.

Ved siden af disse aktiviteter drev han også et lille agent-firma for fodbold-spillere og kender derfor flere af folkene i FCR-truppen.

- Af og til har jeg jo været i Roskilde for at følge dem, og for over et år siden spurgte den tidligere ejer Bo Tue, om det var noget for mig at blive medejer.

- På det tidspunkt var jeg ikke interesseret, men efterhånden blev hans henvendelser mere og mere indtrængende. Nu var det alvor, og derfor har jeg nu slået til og overtaget aktiemajoriteten, forklarer Carsten Salomonsson.

Skal skaffe penge
I disse dage arbejder han nærmest i døgndrift for at skaffe kapital og tilsagn om fortsat støtte til klubben, så den får en mulighed for at fortsætte i 1. division.

Regnskabet for 2018 kommer til at udvise et stort underskud på ca. en halv million om måneden, og det skal der omgående gøres noget ved.

- Vi må dels skaffe større indtægter og dels spare på udgifterne. Driften skal være fornuftig, for der er jo ingen mening i, at folk skyder penge ind, hvis den så er gal igen til sommer, siger Carsten Salomonsson.

- Lige nu forhandler jeg med flere store investorer og håber, at det lykkes. Men samtidig gælder det også om at bevare det brede net af mange større og mindre sponsorer, der hidtil har holdt FCR i gang. Dem kan vi heller ikke undvære.

- Jeg går ikke ind i det her, fordi jeg vil være 'klubejer'. Men jeg har før prøvet at genrejse en klub, da det så sort ud, og foreløbig har jeg da også mødt stor opbakning blandt folk i Roskilde, fortæller han.

- Jeg elsker fodbold og ved godt, at en klub aldrig kommer til at give overskud. Så hvis man ønsker overskud og udbytte, skal man ikke investere i fodbold - hvis bare vi nu kan lave en plan og et budget, så det kører rundt og fodbolde ruller, vil jeg være glad.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk