18. januar 2020
De fælles affaldspladser på Musicon har foreløbigt en midlertidig udformning, men bliver i løbet af de kommende år anlagt som færdige byrum.
gallery icon

Se billedserie

De fælles affaldspladser på Musicon har foreløbigt en midlertidig udformning, men bliver i løbet af de kommende år anlagt som færdige byrum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musicon tager skraldet på et sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musicon tager skraldet på et sted
Roskilde Avis - 19. juli 2019 kl. 12:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Musicon er beboere og virksomheder gået et skridt videre i affaldsindsamlingen end i resten af Roskilde Kommune.

- Vores mål er at opbygge en bydel, hvor der ikke kun bliver sorteret til genanvendelse, men også bliver genbrugt, byttet og delt, siger Janus Madsen fra Bydelsforeningen Musicon og ejer af Leos Wok Café.

- Musicon-bydelen kan også på dette område bidrage til at afprøve nye løsninger til inspiration for flere.

Formålet med at samle aktørerne i en fælles affaldsordning er at hjælpe brugerne på vej med sorteringen. Samtidigt minimerer det kørslen i området ved, at én vognmand afhenter affald fra alle. Og så er det selvfølgelig også en fordel for brugerne, at affaldet bliver puljet, så bydelsforeningen har kunnet opnå en fordelagtig pris hos renovationsselskabet.

Det er grundejerforeningen for hele Musicon-bydelen - kaldet Bydelsforeningen Musicon - der har formet ordningen og indgået aftale med et renovationsselskab på vegne af foreningens medlemmer. Asger Olsen, der er nyansat vicevært, er i tæt dialog med brugerne om affaldssorteringen og er rigtig godt tilfreds med, at affaldstyperne allerede i den første måned er blevet sorteret korrekt.

Bydelsforeningen har valgt samme kildesortering som hjemme hos Roskildes borgere, men derudover også frasortering af plastaffald - i håb om, at der snart bliver bedre muligheder for at få plastik genanvendt.

Man kan læse mere om ordningen på www.musicon-bydelsforening.dk/affald.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk