19. september 2019
Den tidligere chef i Nordisk Råd Henrik Hagemann fortæller om arbejdet med at hjælpe de baltiske lande fri af Sovjetunionen.
Den tidligere chef i Nordisk Råd Henrik Hagemann fortæller om arbejdet med at hjælpe de baltiske lande fri af Sovjetunionen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møde i Foreningen Norden: Min tid som spion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møde i Foreningen Norden: Min tid som spion
Roskilde Avis - 26. marts 2019 kl. 00:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Norden holder lørdag den 30 marts, klokken 14.00 møde i det gamle rådhus ved Stændertorvet, indgang E i gården, med titlen: 'Min tid som spion'.

Her fortæller Henrik Hagemann, der var generalsekretær i Nordisk Råd 1984-2009 om perioden omkring jerntæppets fald i 1990, hvor de nordiske lande gjorde en stor indsats for at hjælpe de baltiske lande Estland, Letland og Litauen fri af Sovjetunionen. Centralt i dette arbejde var Nordisk Råd.

I denne periode stødte han også ind i både sovjetiske og amerikanske efterretningsfolk, og derfor hedder foredraget 'Min tid som spion'.

Alle er velkommen.
Ifølge Hagemann var dette resultat lige så vigtigt som de store beslutninger i 1950-erne og 1960-erne, hvor der blandt de nordiske lande blev indført pasfrihed, fælles arbejdsmarked, socialkonvention osv.

I sin tid som chef i Nordisk Råd har Hagemann været tæt på kendte danske politikere som Anker Jørgensen, Ivar Hansen, Knud Enggaard, Hans Engell, Margrete Auken og Lilli Gyldenkilde, mens det fra Norge var tidligere statsminister Jan P. Syse og fra Sverige tidligere udenrigsminister Karin Söder.

Alle er velkommen.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk