22. september 2019
Hovedbygningen på Roskilde Kloster er oprindelig bygget som herregården Sortebrødregården af sten fra det gamle sortebrødrekloster, der lå hvor klosteret i dag har have.
gallery icon

Se billedserie

Hovedbygningen på Roskilde Kloster er oprindelig bygget som herregården Sortebrødregården af sten fra det gamle sortebrødrekloster, der lå hvor klosteret i dag har have.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klosteret byder indenfor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klosteret byder indenfor
Roskilde Avis - 14. april 2019 kl. 12:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Kloster er en del af byens historie med en fortid, der strækker sig tilbage til 1231. Her blev klosteret grundlagt af sortebrødrene.

I forbindelse med reformationen i 1536 blev munkene jaget på porten og kongemagten overtog stedet. Stedet blev i 1565 købt af Mogens Godske, som byggede en herregård på stedet med materialer fra det oprindelige kloster. I 1699 købte de to adelige enker Berte Skeel og Margrethe Ulfeld herregården og oprettede Roskilde Adelige Jomfrukloster, hvor ugifte kvinder fra adlen fik mulighed for at bo. I 1974 skiftede klosteret ejerstatus til Den Skeel-Juel-Brahe'ske Stiftelse.

Enkerne Berte Skeel og Margrethe Ulfeld brugte en stor del af deres formue til at indrette herregårde til det nye formål. Der blev blandt andet etableret en riddersal og en lille kirke. Begge dele eksisterer stadig.

I påsken kan man få lejlighed til at se, hvordan der er inden for i klosteret ved en række rundvisninger.

Rundvisningerne foregår skærtorsdag 18. april og langfredag 19. april. Begge dage med start klokken 11 og 14. En rundvisning tager cirka fem kvarter. Billetter via roskildekloster.dk, visitroskilde.dk eller ved hovedindgangen C i Sankt Pederstræde 15 minutter før hver rundvisning, hvis der er ledige pladser.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk